Chivu Cech-féle fejvédőben térhet vissza

Vágólapra másolva!
2010.03.23. 19:02
null
Chivu (jobbra) egy ideig még nem játszhat fejvédő nélkül (Fotó: Action Images, archív)
A Petr Cech által használt fejvédőben térhet vissza a pályára Cristian Chivu, az Internazionale Chievo ellen súlyos fejsérülést szenvedett román labdarúgója.

A 29 éves hátvéd teljes intenzitással edz és elképzelhető, hogy a Livorno elleni, szerdai bajnokin már vissza is tér – José Mourinho ugyanis nevezte a keretbe. Chivu több, a Canterbury cég által forgalmazott rögbis fejvédőt is kipróbált, és végül egy Petr Cech által is használt modellt választott – igaz, a cég logóját el kell távolítania róla, csakúgy, mint a Chelsea cseh kapusának.

A Chelsea-nél már gyerekméret is van a fejvédőből... (Fotó: Action Images)
A Chelsea-nél már gyerekméret is van a fejvédőből... (Fotó: Action Images)

„Szerintem ez lesz talán az első eset, amikor egy mezőnyjátékos ilyen fejvédőben lép pályára" –nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Franco Pasquetti, a Canterbury olaszországi forgalmazója.

A fejvédőnek át kell még esnie az Olasz Labdarúgó-szövetség vizsgálatán is – a szakemberek azt vizsgálják, hogy Chivu juthat-e használatával jogosulatlan előnyhöz.

„Nem hinném, hogy probléma adódhat. A fejvédő gumiból készült, nem okozhat sérülést más játékosnak. Egyrészt fizikai védelmet nyújt, másrészt növeli Chivu biztonságérzetét is" – mondta Pasquetti.

Chivu visszatérhet, Mario Balotelli viszont egészen biztosan nem játszik a kiesőjelölt ellen – José Mourinho ugyanis fegyelmezési céllal kihagyta keretéből az egy televíziós műsorban Milan-mezben nyilatkozó és a trénernek is „beszóló" játékost. Helyére Mourinho a Primavera-csapatból Mattia Destrót hívta be a keretbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik