Cassanóval szerződést bont a Sampdoria

Vágólapra másolva!
2010.10.30. 15:54
null
Antonio Cassano végleg levette magáról a Sampdoria mezét (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Az olasz ANSA hírügynökség jelentése szerint a Sampdoria felbontja Antonio Cassano szerződését. A csatár a héten többször is összeveszett Riccardo Garrone klubelnökkel, az egyesület a honlapján jelezte, hogy súlyos szankciót helyezett kilátásba.

Antonio Cassano hétfőn – arra hivatkozva, hogy állapotos feleségére vigyázott – nem vett részt egy ünnepségen, amelyen átvette volna a 2009–2010-es idény legjobbjának járó díjat. Távollétéven Riccardo Garrone, a Sampdoria elnöke szabadkozott a meghívottak előtt a játékos nevében, majd másnap felháborodva tört be a csapat edzésére, s szóváltásba keveredett a játékossal. Az elnök csütörtökön megpróbálta tisztázni az ügyet a játékossal, de a szemtanúk szerint a korábbinál is dühösebben hagyta el a Sampdoria székházát.

Cassano pénteken megpróbált bocsánatot kérni Garronétól, de az elnököt ez már nem hatotta meg, pénteken levélben jelezte a játékosnak, hogy kizárta a keretből, és kezdeményezte a szerződése felbontását. A játékos fellebbezhet a döntés ellen, ebben az esetben a liga dönt a sorsáról.

A genovai klub a honlapján közölte, hogy meg fogja büntetni a 19-szeres válogatott támadót. A lehetséges szankciókról ott még nem esett szó, de az olasz sajtóban gyorsan elterjedt a hír, hogy Cassanóval szerződést fog bontani a vasárnap a Cesenával bajnokit játszó Sampdoria.

Cassano korábban a Barinál, a Románál és a Real Madridnál játszott, az olasz fővárosi csapat edzőivel és a klub vezetőségével is többször összeveszett, majd Madridban sem nagyon találta a helyét. Elhízott, majd összeveszett Fabio Capello edzővel, s visszavágyott Rómába.

Végül 2007 augusztusában a genovai klubhoz került, és többször elmondta, mennyivel nyugodtabbá vált az élete. Látszólag véget ért a balhés korszak, ki is jelentette, hogy majd egyszer a Sampdoriától akar visszavonulni. Talán maga sem sejtette, hogy ilyen hamar másik csapatot kell keresnie – vagy korábbi bejelentéséhez ragaszkodva befejeznie pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik