M. D. 2019.07.13 17:08 Frissítve: 2019.07.14 12:50

Bologna: Mihajlovics leukémiás, de folytatja a munkát

Igaznak bizonyultak az olasz sajtóban megjelent hírek: Szinisa Mihajlovics, a Nagy Ádámot is soraiban tudó Bologna labdarúgócsapatának vezetőedzőjénél súlyos egészségügyi problémát diagnosztizáltak. Az 50 éves szerb szakember szombati sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy leukémiás, de folytatja a munkát a Serie A-ban szereplő klubnál.

 

Szinisa Mihajlovics leukémiás (Fotó: Bologna FC)

 

„Mindent világosan elmagyarázok, elmondom az igazságot, mert nem szeretném, ha az emberek spekulálnának – idézi Mihajlovicsot a sajtótájékoztatóról a Football Italia. – Lázas voltam, az orvos megpróbált hinni nekem, de tudta, nem akadályozhat meg abban, hogy elkezdjem a csapattal a felkészülést. Aztán további teszteknek vetettek alá, melyek leukémiát mutattak ki.”

„Óriási csapásként ért a hír. Napokon át sírtam, lepörgött a szemem előtt az egész életem. De ezek nem a félelem könnyei. Állok elébe a harcnak és a kórházi kezeléseknek. Agresszív a betegség, de legyőzhető. Egy konferenciahívás keretein belül a játékosoknak is elmagyaráztam a helyzetet, természetesen akkor is elpityeregtem magam. Azt mondtam nekik, hogy támadnunk kell és nyerni. Ha csak védekezni próbálunk, azon nyomban levernek minket. A rám váró harcban is ezt a taktikát fogom alkalmazni, és nincs kétségem afelől, hogy meg is nyerem majd ezt a csatát” – folytatta a szerb szakember.

„Nem szeretem azokat az embereket, akik sajnálatból kezdenek el sírni miattam. Senki ne sajnáljon engem. Jól vagyok. Fogadni mernék veletek, hogy azt gondoltátok, az utolsók között vagyok, aki valaha megbetegedhet. Edzettem, erős vagyok, nagy darab vagyok. A február 28-i teszteken még minden rendben volt. Májusig mindennap edzettem, futballoztam, szörföztem, utaztam, és nem éreztem fáradságot és fájdalmat sem. Édesapám rákban halt meg, így rendszeresen vizsgálatokon esek át. Ha a mostani teszteket nem végezzük el, még egy évig semmi jelét nem mutattam volna a betegségnek.”

„Ilyenkor egy pillanat alatt megváltozik az ember élete. Amikor alszol, rémálmok gyötörnek, de amikor felébredsz, akkor döbbensz rá, hogy ez a valóság. Remélem, megnyerem ezt a harcot, és beszélgethetek majd veletek erről az időszakról. Sajnos soha semmit nem kaptam könnyen az életben. Mindenért meg kellett küzdenem. Most is harcolni fogok” – zárta szavait Mihajlovics.

A Bologna csapatorvosa elárulta, Mihajlovicsnál a nyári felkészülés kezdete előtti napon diagnosztizáltak akut leukémiát.

„Húsz évvel ezelőtt még nem tekinthettünk kihívásként a leukémia elleni harcra. Most már megvannak az eszközeink a páciens meggyógyításához. Lesznek olyan időszakok, amikor nem lehet majd a csapattal, mert keddtől kezdődően kórházi kezeléseken esik át, de a kezelések teljesen megváltoztak az elmúlt években, és abszolút hatékonyak. Le lehet győzni ezt a betegséget, akár rövid idő alatt is” – mondta bizakodóan a csapatorvos.

A szakember szavaiból kiderül, hogy Mihajlovics a betegsége ellenére folytatja a munkát a Bologna vezetőedzőjeként, és ezt megerősítette Walter Sabatini sportigazgató is.

„Azért vagyunk itt, hogy támogassuk őt, a Saputo család (a Bologna tulajdonosa – a szerk.) is iderepült Montrealból. Ő velünk lesz, mi pedig vele, bármi történjék is. Bár bizton állíthatom, hogy nem történik majd semmi, mert ez az ember nagyon erős. Tisztázzuk, hogy semmi sem változik, Szinisa marad a Bologna vezetőedzője” – jelentette ki Sabatini.

A BOLOGNA-SZURKOLÓK A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ UTÁN TÁMOGATÁSUKRÓL BIZTOSÍTOTTÁK MIHAJLOVICSOT

Vero on Twitter

Bellissimo l'abbraccio dei tifosi del #Bologna a #SinisaMihajlovic dopo l'annuncio della malattia in conferenza stampa. Ho i brividi. #ForzaSinisa #Mihajlovic https://t.co/pQxJEoHB2CMihajlovics játékos-pályafutása nagy részét Olaszországban töltötte, 2006-ban az Intertől vonult vissza, amelynél ezt követően az utánpótlásban, majd segédedzőként dolgozott.

Mihajlovics 2008–2009-ben épp a Bolognánál kezdte meg önálló edzői karrierjét, később dolgozott többek között a Fiorentinánál, a Sampdoriánál és a Milannál is, illetve egy évig a szerb válogatott szövetségi kapitánya is volt.

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.