Barcelona: Luis Suárez egy lépésre a Juventustól

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.05. 16:06
null
Könnyen lehet, nem láthatunk már több Suárez-gólörömöt Barca-mezben (Fotó: AFP)
A Juventus előrehaladott tárgyalásokat folytat Luis Suárezzel. Az uruguayi csatár a szerződésbontásról egyezkedik az FC Barcelonával.

 

Miután Lionel Messi bejelentette, hogy mégis marad az FC Barcelonánál, beindultak a találgatások: vajon a szintén a távozók között számon tartott Luis Suárez marad-e. A Marca értesülései szerint a két játékos klubváltása körüli találgatások nincsenek hatással egymásra: a 33 éves csatár rövidesen a Juventusba igazolhat.

Suárez 2+1 éves szerződésről állapodott meg a „zebrákkal”, akiknél évente 10 millió eurót kereshet – ez valamennyivel kevesebb, mint amennyit a Barcánál üti a markát.

Az átigazolás előtti utolsó akadályt a játékost a Barcelonához kötő szerződés felbontása jelenti, ami legalább jövő nyárig, de opcionálisan még egy évig érvényes. Ha Suárez a 2020–2021-es idény során a katalánok mérkőzéseinek több mint a 60 százalékán pályára lépne, a megállapodás automatikusan meghosszabbodna.

A Barca nem teszi egyszerűvé a búcsút, ugyanis mindenképpen szeretne pénzt látni az uruguayi csatár játékjogáért.

A megállapodás hasonló lehet, mint Ivan Rakitic esetében, aki nemrég tért vissza a katalánoktól a Sevillához. A horvátnak az FC Barcelona nem fizette ki a szerződése hátralevő részét, helyette a gránátvörös-kékek 1.5 millió eurót kaptak a Sevillától, további 9 millió kifizetését pedig a középpályás teljesítményéhez kötötték.

Ez a megoldás minta lehet Suárez esetében is a katalánok számára, akik a Juventus bajnoki és BL-szerepléséből szeretnének profitálni.

A tárgyalások más klubokkal – mint például a PSG, az Atlético Madrid vagy a Leicester City – egyelőre megakadtak, és a Juventusszal történő egyeztetés eredményétől függ, hogy folytatódnak-e.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik