Balotelli: Még egyszer nem vágnám földhöz az Inter-mezt

Vágólapra másolva!
2013.03.25. 14:03
null
Balotelli úgy gondolja, sohasem volt arrogáns, mindig önmagát adta (Fotó: Action Images)
Vasárnap délután Mario Balotelli tartott sajtótájékoztatót az olasz labdarúgó-válogatott edzőtáborában. A 22 esztendős támadó szót ejtett többek között hazája nemzeti csapatáról – amely a Málta elleni világbajnoki selejtezőre készül –, a rasszizmus kérdéséről, valamint arról is, hogy sokan nagyképűnek és arrogánsnak tartják.

 

„Sohasem voltam beképzelt. Nem tartom magamat a világ legjobbjának, sem a legrosszabbnak. Elég, ha magamat adom. Hála a válogatottnak és a 2012-es Európa-bajnokságnak, azoknak a csapatoknak a szurkolói is kezdenek megkedvelni, ahol nem játszottam" – elmélkedett Balotelli, majd kitért az olasz válogatott Brazília elleni 2–2-es döntetlenjére és a Málta elleni keddi vb-selejtezőre is.

„A brazilok elleni felkészülési mérkőzés után beszéltem édesapámmal, aki leszidott, mert rengeteg helyzetet hagytam ki. Kedden viszont nagy meccs vár ránk, a Málta elleni világbajnoki selejtező, amely rengeteget jelent a számunkra.”

„Az olasz válogatottban van valami különleges, valami extra, és annak is örülök, hogy egyre fiatalabb a csapatunk” – folytatta a csatár, aki januári átigazolása óta hat bajnoki mérkőzésen hét gólt szerzett a Milan színeiben.

Balotelli ezt követően véleményt formált a Roma ikonjáról, Francesco Tottiról is, aki az utóbbi időben mutatott kiváló teljesítményével felkeltette Cesare Prandelli szövetségi kapitány figyelmét, és nem elképzelhetetlen, hogy az 55 esztendős szakember a jövőben ismét meghívja a válogatottba a „farkasok” csapatkapitányát.

„Megtiszteltetés lenne Tottival játszani, mert igazi jelenség, bajnok. Mindig szívesen látjuk a nemzeti csapatnál. Én azonban most csak a válogatottbeli, majd a Milanban nyújtott teljesítményemre szeretnék koncentrálni" – szögezte le a támadó, aki ezek után válogatott- és klubbéli csapattársáról, Stephan El Shaarawyról beszélt.

„Boldog vagyok, hogy El Shaarawy csapattársa és barátja lehetek, szinte mindig együtt vagyunk. Örülök, hogy megismerhettem, bármikor szüksége lesz rám, én segítek neki" – ismerhettük meg kiváló emberi oldaláról Balotellit, aki ezt követően szót ejtett arról a 2010-ben rendezett Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőről (3–1), amelyen csereként állt be, majd a lefújás után dühében a földhöz vágta a mezét. Ez a kirohanás alighanem alaposan közrejátszott abban, hogy a támadó a szezon végén távozott nevelőegyesületétől.

A 18-szoros válogatott csatár ezzel kapcsolatban elmondta, ha visszatekerhetné az időt, akkor biztosan nem ismételné meg ezt a cselekedetét: „Még egyszer nem vágnám földhöz az Inter-mezt.”

Balotelli a nyilatkozata végén kitért az olasz pályákon gyakori jelenségnek számító rasszista rigmusokra, szimbólumokra is.

„Az effajta megnyilvánulások idegessé, dühössé és csalódottá tesznek engem. Sajnos nem látok megfelelő mértékű javulást ezen a téren. Egyetértek Kevin-Prince Boateng azon kijelentésével, amelyet az ENSZ kongresszusán tett: a rasszizmus legyőzéséhez mindannyiunk közreműködésére szükség van" – zárta mondandóját Balotelli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik