A klubelnök megerősítette, Conte lesz a Juve új edzője

Vágólapra másolva!
2011.05.31. 15:08
null
Conte (balra) aláírt a Juvéhoz (Fotó: juventus.com)
Címkék
Andrea Agnelli klubelnök kedd kora délután, a 16 órára meghirdetett hivatalos, sajtótájékoztatós bemutatás és aláírás előtt másfél órával megerősítette a korábban már tudott – a Nemzeti Sport Online által is megírt – információt: Antonio Conte lesz a Juventus labdarúgócsapatának következő vezetőedzője.

„Újra győzni akarunk, és Antonio Contéval akarjuk ezt megvalósítani. Ez egy mozaik első darabja, amely visszavezet bennünket a sikerekhez" – mondta Agnelli.

Conte eredményesen dolgozott a Sienánál a legutóbbi szezonban; tavaly állt munkába a másodosztályú klubnál, amit az elmúlt hetekben visszajuttatott az élvonalba.

Olasz lapértesülések szerint a torinóiak már korábban engedélyt kaptak a Contét alkalmazó Sienától a tárgyalásra, és két esztendőre szóló, évi nettó 1.5 millió eurós szerződésben állapodtak meg vele. A Juventus számára nem ismeretlen Conte; a korábbi válogatott játékos 1992 és 2004 között a „zebrákat" erősítette, s ez idő alatt 14 különböző trófeát nyert velük.

A Juventustól Luigi Delneri távozott, akinek egy idény után az volt a bűne, hogy a csapattal a hetedik helyen végzett, és így nem harcolta ki a nemzetközi kupákban való szereplést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik