Juventus: spagettitranszfer és baby bomber

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.08.23. 20:02
null
Juventusnál újabb címvédésre készülnek a Serie A-ban (Fotó: Twitter/Juventus)
Lecseng a fesztiválok kora, kezd leértékelődni a tanári pálya, dalmahodik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, visszaérkeznek a szomszédok last minutéből, hiába minden idők legjobb alapozása, még idény eleji a forma, és mint a bolond, dolgozunk, mert egy kicsit pihentünk a nyáron – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idény hajrájához. Ezúttal is Angliában nézünk körül először, hogy Olaszországban folytassuk az utunkat.

 

A JUVENTUS megszerezte végre Blaise Matuidit, így lesz két-három évre egy újabb motor a középpályáján, és ezzel összefüggésben gyorsan rákérdezett az AC Milan Claudio Marchisio kereten belüli állapotára – egyben állítólag felajánlva Manuel Locatelli vagy Giacomo Bonaventura játékjogát, de nem kértek a torinóiak az efféle frissítésből (Marchisio már elmúlt 31 éves).

Az egyik olasz lap felvetette: lehet ugyan, hogy tényleg nemet mondott a Milannak a középpályás, ha ugyan eljutott ilyen szintre az ügy, de azért távozna, mégpedig a Chelsea-be, Antonio Contéhez.

Marad Stephan Lichtsteiner is, ellenben távozhat a Galatasarayhoz Kwadwo Asamoah, hiszen az Atalanta megszerzi lassan a Genoától Diego Laxaltot, és így haza tudja engedni a Juvéhez Leonardo Spinazzolát. Az afrikai játékosért 7-8 millió eurót fizetnek a törökök, és jól jöhet ez a nyár legunalmasabb spagettitranszferéhez, a Patrik Schick-ügyhöz.

A legújabb hírek szerint a Juve örömmel venné meg őt a következő nyáron, de az AS Roma és az Inter már most duruzsol a Sampdoria fülébe: utóbbi kölcsönbe vinné, opciósan, 35 millió euróért, előbbi konkrétan 30.5, majd hirtelen felindulásból (minden bizonnyal bónuszosan) 38 millió eurót ajánlott fel érte – maga Schick örömmel maradna még egy évet, lévén jövő ilyenkor már csak 25 millió euró lesz a kivásárlási ára.

A cseh játékos sokat tárgyalt mostanában egyik jeles honfitársával, Pavel Nedveddel, aki főállásban cseh és futballikon, mellékállásban meg véletlenül éppen a Juventus elnökhelyettese.

Távozhat kölcsönbe Moise Kean, Stefano Sturaróért néhány angol csapat mellett a Genoa és a Fiorentina is érdeklődik.

Még ezen a nyáron öltözne csíkos mezbe (de nem daltonosba) a Lazio Keita Baldéja, aki fizikai és pszichológiai állapota miatt kérte felmentését az edzések alól, elnöke meg kifakadt, mondván, kriminális, hogy a támadó a Juventushoz akar aláírni, amely „csupán” 15 millió eurót akar érte adni, miközben dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy a Milan 35, a West Ham United 32, a Napoli meg 30 milliót adott volna érte.

Nem egyszerű a futballélet.

Ugyanakkor Kevin Strootman kerek-perec kijelentette, nem megy a Juvéhez. Egyébként is: az ő negyvenötmillió eurós kivásárlási ára csak augusztus elsejéig volt érvényes, elmúlt a római akció.

A Milan Locatelli, Bonaventura párosa egyébként Marchisiótól függetlenül is Juve-célpont, és nem is tűnik lehetetlennek ez a kettős átigazolás, lévén a két olasz helyzete megingott a nyáron a csapatán belül. Ami biztos: Mateo Kovacic nem jön, Renato Sanches, Emre Can, André Gomes vagy Sergi Roberto inkább beeshet még, a nagyon felkapott bekket, Virgil van Dijket azonban jobban megfizetik az angol csapatok.

Sokkal olcsóbb lenne szerezni egy új Paul Pogbát: a klub most éppen az Arsenallal szeretne kitolni a 18 éves középpályás, Marcus McGuane elhappolása révén. A volt ír utánpótlás-válogatott legényke (korábban Marcus Agyei-Tabi néven futott a pályákon) az U17-es korosztály óta az angolokat erősíti, most éppen csapatkapitányként.

Nála is jóval fiatalabb a „baby bomber” Pietro Pellegri, a Genoa 16 esztendős csatárcsodája, szintén Juve-kiszemelt.


Izgalmas volt a nyár a Milannál
Izgalmas volt a nyár a Milannál

Az AC MILAN ugyan lemarad a jelek szerint Marchisióról, pedig az milyen jól elporoszkált volna a középpályán Riccardo Montolivóval, ám megszerezte a nyári nagy gólvágóját: oly' sok nagy név után végül Nikola Kalinic öltözött piros-feketébe.

A legolcsóbb megoldásként, a 29 éves horvát játékosért most öt, jövő nyáron húszmillió eurót kell fizetni, és vele együtt egy komplett kezdőcsapat érkezett a nyáron Milánóba…

Igencsak bő lett hirtelen a keret, Suso az Interhez, Patrick Cutrone a Crotonéhoz kerülhet, Gabriel Palettát a Fenerbahcének, Gustavo Gómezt a Trabzonspornak ajánlották fel, a Szpartak Moszkva meg kész 18 millió eurót fizetni M'Baye Niangért, kérdés, mit lép erre a játékos, akit a Torino is vinne.

José Maurit a Bologna, Cristián Zapatát a Genoa, Stefan Simicet a Foggia zárná soraiba, és kell az üres hely, lévén a Milan kölcsönkérte a PSG-től Grzegorz Krychowiakot (vételi opcióval, naná), közben Jack Wilshere-t maga az Arsenal ajánlotta fel az olaszoknak. Szóba került még: Emre Mor, Renato Sanches, Yohan Cabaye és Lucas Torreira (Sampdoria).

A fiatalabbakkal is szemezget az egyesült, kiszemelt itt a Pescara szélsője, Ferdinando Del Sole, a Benfica 19 éves szélsője, Tiago Dias pedig gyakorlatilag már a Milané.

Susóért kész lenne 25 millió eurót fizetni az INTER, amely közel áll a francia üstökös, Yann Karamoh tízmillió euróba kerülő megszerzéséhez is.

Gabriel Barbosa közben a fél világgal tárgyal gyakorlatilag, Sztevan Jovetics folytatja maratoni alkudozását a Sevillával, de már a Newcastle United is képben van, és maga Luciano Spalletti jelentette be, hogy Andrea Ranocchia távozhat, Antonio Candrevát meg elviheti a Chelsea – 27 millió euróért.

Eladó még Marcelo Brozovic is, érte legutóbb az Arsenal tett ajánlatot, Davide Santont a Sampdoria, Cristian Ansaldit több kisebb olasz és spanyol klub, Édert a Lazio hívogatja – Susóért egyébként olasz források szerint 25 millió eurót kell majd fizetni, de nemcsak ő volt kiszemelt: Geoffrey Kondogbia és Jeison Murillo például azért ment a Valenciához, hogy onnan az Interhez jöhessen Joao Cancelo.

A portugál jobb oldali mindenest ráadásul többek között a Juventus orra elől halászták el (lásd a fenti Lichtsteiner-ügyet), a 23 éves, öt válogatott mérkőzésén három gólt vágó játékos meglátogatta az Inter klubházát, majd világgá kürtölte a hírügynökségnek a nyilatkozatát: „I'm happy, forza Inter!”.

Természetesen kölcsönbe érkezik, jövőre 25 millióért megveendő. Éppen úgy, mint Kondogbia, Murillo picivel több, mint a fele.

A Cancelo-ügy lezárásával Eliaquim Mangala felé fordul az Inter transzfergépezete (Nicolás Otamendit aligha adja kölcsön a Manchester City, de a Bonucci-fordulat után már mindent elhiszünk, akár még azt is, hogy Shkodran Mustafit átadja az Arsenal a fekete-kékeknek), Ezequiel Garay és a Valencia kegyeiért a Juventusszal és Szpartak Moszkvával fut versenyt a milánói csapat.

Surranópályás lehet Presnel Kimpembe (PSG), a legfrissebb kiszemelt Toby Alderweireld (Tettenham).

A PSG nyári szétrajzásából inkább Javier Pastore, mint Adrien Rabiot vagy Julian Draxler eshet le az Internek, Emre Morral meg már hetek óta „mindjárt megegyeznek”. Az Interrel hírbe hozott legújabb szélső nem más, mint Juan Cuadrado.

Ne feledjük, nettóban még negyvenmillió eurót sem költött a klub, jött eddig három hátvéd (Dalbert, Milan Skriniar, Joao Cancelo), két középső középpályás a Fiorentinától (Matías Vecino, Borja Valero) és egy cserekapus (Daniele Padelli).

Sok még a teendő, az szent igaz.

Kitértünk már korábban arra, hogy milyen ügyesen forgatja a Mohamed Szalah, Antonio Rüdiger, Leandro Paredes hármasért kapott pénzt az AS ROMA, és az sem titok, hogy Schicket és Cuadradót is vinnék a fővárosiak. A barcelonai Munir vagy a Szpartak Moszkva Quincy Promesa is jelölt a támadósor erősítésére, mióta elfogyott a Rijad Mahrez-vonal; a védelmet a leverkuseni Aleksandar Dragoviccsal, a herthás Niklas Starkkal vagy a freiburgi Marc Oliver Kempffel acélosítanák, esetleg Víctor Ruizzal (Villarreal), Cuadradóék helyett pedig harmadik számú jelöltként Domenico Berardi kerülhet az ASR-hez.

Itt járnak (Transfermarkt)
Itt járnak (Transfermarkt)

Érdemes megnézni a kisebb csapatok tevékenykedéseit is, a GENOA például ismét nagyban kalmárkodik.

Kell is, mert távozott a legjobb csatár, Giovanni Simeone, valamint két hátvéd, Lucas Orbán és Ezequiel Munoz, de a két nagy öreg, Nicolás Burdisso és a kapus Rubinho is leszerelt.

A horvát vezetőedző, a klub egykori középpályása, Ivan Juric nem a kort tekinti a legfontosabbnak, így vettette meg kétmillió euróért a középső és jobb oldali védőt, Luca Rossettinit (a 32 éves játékos volt már válogatott kerettag is), és a nála is két évvel idősebb középhátvédet, Nicolás Spollit. Kölcsönben volt ott már a krisztusi korban lévő chilei csatár, Mauricio Pinilla, őt most végleg megszerezték az Atalantától – majdnem három egész hétre, mert aztán gyorsan átadták az Universidad Chilének.

Juricék igyekeztek olcsón erősíteni, így jött kölcsönbe a Milantól a középpályás Andrea Bertolacci, az AS Romától meg a középhátvéd Ervin Zukanovic, ugyanakkor a balbekk Francesco Migliorét ingyen engedte el a Spezia. A tervek szerint a támadósor szélein egy új százados, az argentin Ricardo Centurión vezényli ezentúl a támadásokat, és passzaiból a Milan által kölcsönadott középcsatár, Gianluca Lapadula profitál majd legtöbbet.

A kis Simeonéért 15 millió eurót adott a Fiorentina, Centurión ötmillióba került, Lapadula kétmillióba most, a jövő nyáron meg tizenegyet kell érte fizetni.

Jött egy chilei szélső (Thomas Rodríguez) és egy belga karmester (Stephane Omeonga) is, de ők nagyon ismeretlen játékosok, a svéd középső középpályásra, Oscar Hiljemarkra a Palermóból és a PSV-ből emlékezhetünk.

Az Argentinos Juniors fiatal védője, Esteban Rolón meg csak a legelvetemültebb argentinfutball-fanoknak ismerős, de a Wisla Kraków horvát fiatalja, Petar Brlek sem bír sok fanklubbal világszerte. Az egykori Barca-játékos, Maxi López és a volt válogatott kerettag védő, Cesare Bovo már jóval rutinosabb, előbbi 33, utóbbi 34 éves; és a Nápoly szélsője és védője, Emanuele Giaccherini és Ivan Strinic bizony szintén nem talál tojáshéjat a fenekén zuhanyzás közben.

Utóbbi helyett a Newcastle United marokkói játékosa, Asraf Lazaar is kiköthet Genovában (ő a Varese neveltje, de Angliába a Palermóból került) – a korfa másik oldalát képviseli a 18 éves argentin csatár, Tomás Sandoval a Colóntól, a középmezőnyt meg Ansaldi (Inter), illetve a Celta Vigo szintén argentin hátvédje, Gustavo Cabral.

Két neves idősecske csatárról biztosan lemaradt a Genoa: Marco Borriello a SPAL-hoz, Rodrigo Palacio a Bolognához írt alá.

Nem is rossz, de mi lesz Schickkel?
Nem is rossz, de mi lesz Schickkel?

A város kék-fehérebbik felében egyhamar nem tér vissza a kilencvenes évek nagy korszaka, a SAMPDORIA most is azzal szembesül, mint az új évezredben mindig: legjobbjai a lehető leghamarabb elhagyják.

Ruud Gullit, Gianluca Vialli vagy Roberto Mancini szintű játékosok megszerzésére esélye sincs a Sampnak, és csak az elmúlt négy esztendőben távozott Mauro Icardi, Andrea Poli, Simone Zaza, Manolo Gabbiadini, Shkodran Mustafi, Pedro Obiang, Stefano Okaka, Éder, Samuel Eto'o, Roberto Soriano, Fernando Lucas, Joaquín Correa, Alfred Duncan és Leandro Castán, most meg csatlakozott hozzájuk Milan Skriniar (23 milliót adott érte nagy meglepetésre az Inter), Luis Muriel (húszmillióért lett a Sevilláé) és Bruno Fernandes (8.5 milliót sem sajnált érte a Sporting CP).

Várólistán Schick mellett a Newcastle Uniteddel hírbe hozott Dennis Praet.

Visszavonult a 22-szeres válogatott szűrő, Angelo Palombo, ő 2002 óta szolgálta a klubot, egy féléves interes kitérővel, míg Luca Cigarini a Cagliarihoz került, most ingyen, de karrierje során 29.5 millió eurót fizettek a középpályásért.

Nem sokkal kevesebbért vásárolt eddig a Sampdoria, mint amennyit keresett: Fernandes helyére érkezett 12 millió euróért Gianluca Caprari az Intertől, az új karmester a Middlesbrough-tól kilencmillióért megvett Gastón Ramírez lesz, Muriel helyére egyelőre a lengyel Dawid Kownacki jött, négymillióért a Lech Poznantól, Skriniaréra pedig Gianmarco Ferrari kölcsönbe a Sassuolótól.

Érkezett még az olasz U21-es válogatott szélső hátvédje, Nicola Murru, hasonló jókra pályázik a belső védő Bozo Mikulic az RNK Splittől, ám a nagy dobás az Atlético Madrid támadója, Luciano Vietto lehet, akiért húszmillió eurót kell fizetni.

Schick távozása után a nagyon keresett brazil csatár, Luan a Gremiótól, Duván Zapata a Napolitól vagy Roberto Inglese a Chievo Veronától lehet a Sampé, Munir viszont aligha lesz az övé – a Nápoly válogatott hátvédje, Lorenzo Tonelli vagy az FC Bruges középső védője, Björn Engels inkább.


OLASZORSZÁG, SERIE A, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

ATALANTA
Érkezett: Timothy Castagne (Genk, 6 000 000 euró), Josip Ilicic (Fiorentina, 5 500 000), Etrit Berisha (Lazio, 5 000 000), José Luis Palomino (Ludogorec, 4 000 000), Andreas Cornelius (FC Köbenhavn, 3 500 000), Fabio Eguelfi (Inter, 1 500 000), Matteo Pessina (AC Milan, 1 000 000), Luca Vido (AC Milan, 1 000 000), Robin Gosens (Heracles Almelo, 900 000), Joao Schmidt (Sao Paulo, i.), Nicolas Haas (Luzern, i.), Marten de Roon (Middlesbrough, 13 500 000)
Kölcsönbe: Riccardo Orsolini (Juventus)
Kölcsönből vissza: Michele Canini (Cremonese), Borisz Radunovics (Avellino), Nadir Minotti (Pistoiese), Kecskés Ákos (Újpest), Prince Gouano (Guimaraes), Gaetano Monachello (Ternana), Emanuele Suagher (Bari), Giuseppe De Luca (Vicenza), Simone Emmanuello (Pro Vercelli), Gianluca Mancini (Perugia), Constantin Nica (Latina), Berat Djimsiti (Avellino), Leonardo Gatto (Ascoli), Mauricio Pinilla (Genoa), , Cristiano Del Grosso (Venezia)
Távozott: Andrea Conti (AC Milan, 25 000 000), Prince Gouano (Amiens, ingyen), Mauricio Pinilla (Genoa), Matteo Contini (szerződése lejárt), Giulio Migliaccio (vissavonult), Abdoulay Konko (szl.), Leonardo Gatto (Salernitana)
Kölcsönbe: Franck Kessié (AC Milan, 8 000 000), Alberto Paloschi (SPAL, 2 000 000), Kecskés Ákos (Nieciecza), Berat Djimsiti (Benevento), Bryan Cabezas (Panathinaikosz), Giuseppe De Luca (Virtus Entella), Marco D'Alessandro (Benevento), Fabio Eguelfi (Cesena), Emanuele Suagher (Avellino), Simone Emmanuello (Perugia), Borisz Radunovics (Salernitana)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Lazio), Alekszandar Pesics (Toulouse), Alberto Grassi (Napoli), Anthony Mounier (Bologna), Ervin Zukanovic (AS Roma)

BENEVENTO
Érkezett: Gaetano Letizia (Carpi, 1 750 000), Vid Belec (Carpi, 1 750 000), Massimo Coda (Salernitana, 1 700 000), Andrew Gravillon (Inter U19, 1 500 000), Raman Chibsah (Sassuolo, 850 000), Bright Gyamfi (Inter, 280 000), Gianluca Di Chiara (Perugia, 3 000 000), Andrea Costa (Empoli, 1 500 000)
Kölcsönbe: George Puscas (Inter), Lorenzo Venuti (Fiorentina), Berat Djimsiti (Atalanta), Danilo Cataldi (Lazio, 2 000 000), Marco D'Alessandro (Atalanta), Alberto Brignoli (Juventus)
Távozott: Wálter López (Spezia)
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Bologna), Raman Chibsah (Sassuolo), Marko Pajac (Cagliari), Alessio Cragno (Cagliari)

BOLOGNA
Érkezett: Szafir Taider (Inter, 4 000 000), Giancarlo González (Palermo, 2 000 000), Sebastien De Maio (Anderlecht, 2 000 000), Filip Helander (Hellas Verona, 2 000 000), Andrea Poli (AC Milan, i.), César Falletti (Sportivo Luqueno, i.), Rodrigo Palacio (Inter, i.)
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Benevento), Lorenzo Crisetig (Crotone), Anthony Mounier (Atalanta), Nicolo Cherubin (Hellas Verona), Alex Ferrari (Hellas Verona), Vécsei Bálint (Lugano)
Távozott: Uros Radakovics (Sigma Olomouc, i.), Nicolo Cherubin (Hellas Verona)
Kölcsönbe: Luca Rizzo (SPAL), Mariosz Oikonomu (SPAL)
Kölcsönből vissza: Umar Sadiq (AS Roma), Szafir Taider (Inter), Federico Viviani (Hellas Verona), Filip Helander (Hellas Verona)

CAGLIARI
Érkezett: Senna Miangue (Inter, 3 500 000), Paolo Farago (Novara, 2 300 000), Marco Andreolli (Inter, i.), Luca Cigarini (Sampdoria, i.), Andrea Cossu (egyesület nélküli), Filippo Romagna (Juventus, 7 600 000)
Kölcsönből vissza: Santiago Colombatto (Trapani), Simone Colombi (Carpi), Duje Cop (Sporting Gijón), Marko Pajac (Benevento), Caio Rangel (Criciúma), Luka Krajnc (Frosinone), Marco Fossati (Hellas Verona), Niccolo Giannetti (Spezia), Alessio Cragno (Benevento)
Távozott: Nicola Murru (Sampdoria, 7 000 000), Marco Fossati (Hellas Verona, 300 000), Simone Colombi (Carpi, 275 000), Bruno Alves (Glasgow Rangers, i.), Caio Rangel (Estoril), Roberto Colombo (visszavonult), Davide Di Gennaro (Lazio, i.), Mauricio Isla (Fenerbahce, i.), Víctor Ibarbo (Szagan Toszu, 500 000), Dario Del Fabro (Juventus, 4 500 000), Marco Borriello (SPAL)
Kölcsönbe: Marko Pajac (Perugia), Santiago Colombatto (Perugia), Han Kvang Szong (Perugia), Bartosz Salamon (SPAL)
Kölcsönből vissza: Panajotisz Tahcidisz (Torino), Senna Miangue (Inter), Paolo Farago (Novara), Gabriel (AC Milan)

CHIEVO VERONA
Érkezett: Luca Garritano (Cesena, 1 000 000), Alejandro Rodríguez (Cesena, 500 000), Michele Rigione (Cesena, 200 000), Gianluca Gaudino (Bayern München, 50 000), Pawel Jaroszynski (Cracovia Kraków, 400 000)
Kölcsönbe: Manuel Pucciarelli (Empoli)
Kölcsönből vissza: Mattia Bani (Pro Vercelli), Fabio Daprela (Bari), Antonio Floro Flores (Bari), Ivan Provedel (Pro Vercelli), Paul-José Mpoku (Panathinaikosz), Dejan Lazarevic (Karabükspor)
Távozott: Paul-José Mpoku (Standard Liege, 1 800 000), Tomasz Kupisz (Cesena, 700 000), Nicolás Spolli (Genoa, i.), Dejan Lazarevic (szl.), Mariano Izco (Cesena, i.), Nicola Bellomo (szl.), Walter Bressan (szl.), Caleb Ekuban (Leeds United), Fabio Daprela (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Ivan Provedel (Empoli), Ali Sowe (Skënderbeu)
Kölcsönből vissza: Jonathan de Guzmán (Napoli), Serge Gakpé (Genoa)

CROTONE
Érkezett: Oliver Kragl (Frosinone, 400 000), Davide Faraoni (Udinese, i.), Leandro Cabrera (Real Zaragoza, i.), Mariano Izco (Chievo Verona, i.)
Kölcsönbe: Marcello Trotta (Sassuolo), Arlind Ajeti (Torino), Rolando Mandragora (Juventus)
Kölcsönből vissza: Ante Budimir (Sampdoria)
Távozott: Pietro De Giorgio (szl.), Claiton (szl.), Dzsamel Meszbah (Lausanne, i.)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Ferrari (Sassuolo), Lorenzo Crisetig (Bologna), Leonardo Capezzi (Sampdoria), Marcello Trotta (Sassuolo), Aleandro Rosi (Genoa), Diego Falcinelli (Sassuolo)

FIORENTINA
Érkezett: Vitor Hugo (Palmeiras, 8 000 000), Nikola Milenkovics (Partizan Beograd, 5 100 00), Bruno Gaspar (Guimaraes, 4 000 000), Sebastián Cristóforo (Sevilla, 3 500 000), Carlos Sánchez (Aston Villa, 3 000 000), Maximiliano Olivera (Penarol, 2.500 000), Gaetano Castrovilli (Bari, 1 400 000), Rafik Zekhnini (Odd, 1 500 000), Jordan Veretout (Aston Villa, 7 000 000), Marco Benassi (Torino, 10 000 000), Valentin Eysseric (Nice, 3 500 000), Giovanni Simeone (Genoa, 15 000 000)
Kölcsönbe: Gil Dias (AS Monaco), Cristiano Biraghi (Pescara, 500 000), Germán Pezzella (Real Betis, 500 000)
Kölcsönből vissza: Giuseppe Rossi (Celta Vigo), Steve Beleck (Ümraniyespor), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt), Matías Fernández (AC Milan), Kevin Diks (Vitesse), Jaime Báez (Spezia), Andrés Schetino (Sevilla)
Távozott: Josip Ilicic (Atalanta, 5 500 000), Gonzalo Rodríguez (San Lorenzo, i.), Giuseppe Rossi (szl.), Borja Valero (Inter, 5 500 000), Hrvoje Milic (Olympiakosz, 1.500 000), Federico Bernardeschi (Juventus, 40 000 000), Ciprian Tatarusanu (Nantes, 2.500 000), Ricardo Bagadur (Brescia), Matías Vecino (Inter, 24 000 000), Nikola Kalinic (Milan, 5 000 000)
Kölcsönbe: Kevin Diks (Feyenoord), Lorenzo Venuti (Benevento), Gaetano Castrovilli (Cremonese), Jaime Báez (Pescara)
Kölcsönből vissza: Carlos Sánchez (Aston Villa), Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara), Sébastien De Maio (Anderlecht), Maximiliano Olivera (Penarol), Cristian Tello (Barcelona), Sebastián Cristóforo (Sevilla)

GENOA
Érkezett: Oscar Hiljemark (Palermo, 2 500 000), Andrej Galabinov (Novara, i.), Mauricio Pinilla (Atalanta), Nicolás Spolli (Chievo Verona, i.), Ricardo Centurión (Sao Paulo, 5 000 000), Luca Rossettini (Torino, 2 000 000), Francesco Migliore (Spezia)
Kölcsönbe: Ervin Zukanovic (AS Roma), Andrea Bertolacci (AC Milan), Gianluca Lapadula (AC Milan, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Riccardo Fiamozzi (Frosinone), Loick Landre (Pisa), Serge Gakpé (Chievo Verona), Riccardo Improta (Salernitana), Sebastián Gorga (Gimnasia La Plata), Lucas Ocampos (AC Milan), Aleandro Rosi (Crotone), Samir Ujkani (Pisa)
Távozott: Lucas Orbán (Racing Club, i.), Rubinho (szl.), Goran Pandev (szl.), Raffaele Palladino (szl.), Nicolás Burdisso (szl.), Luca Siligardi (Parma, i.), Samir Ujkani (Cremonese), Ezequiel Munoz (Leganes, 2 500 000), Ezequiel Munoz (Leganés, 2 500 000), Giovanni Simeone (Fiorentina, 15 000 000)
Kölcsönbe: Manuel Milinkovics (Foggia), Andrea Beghetto (Frosinone), Riccardo Improta (Bari), Riccardo Fiamozzi (Bari), Leonardo Morosini (Avellino)
Kölcsönből vissza: Mauricio Pinilla (Atalanta), Lucas Ocampos (Olympique Marseille), Oscar Hiljemark (Palermo), Olivier Ntcham (Manchester City), Danilo Cataldi (Lazio)

HELLAS VERONA
Érkezett: Marco Fossati (Cagliari, 300 000), Nicolo Cherubin (Bologna), Alessio Cerci (Atlético Madrid, i.), Antonio Cassano (egyesület nélküli), Bruno Zuculini (Manchester City), Marco Silvestri (Leeds United), Martín Cáceres (Southampton, i.)
Kölcsönbe: Daniele Verde (AS Roma), Thomas Heurtaux (Udinese), Marcel Büchel (Empoli)
Kölcsönből vissza: Federico Viviani (Bologna), Alejandro González (Avellino), Filip Helander (Bologna)
Távozott: Filip Helander (Bologna, 2 000 000), Eros Pisano (Bristol City, i.), Alejandro González (szl.), Antonio Cassano (szerződését felbontották, majd visszavonult), Juanito Gómez (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:
Federico Viviani (SPAL), Davide Luppi (Virtus Entella)
Kölcsönből vissza: Marco Fossati (Cagliari), Nicolo Cherubin (Bologna), Alex Ferrari (Bologna), Bruno Zuculini (Manchester City), Simone Ganz (Juventus)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Milan Skriniar (Sampdoria, 23 000 000), Nicolo Zaniolo (Virtus Entella, 1 800 000), Jens Odgaard (Lyngby, 1 500 000), Daniele Padelli (FC Torino, i.), Borja Valero (Fiorentina, 5 500 000), Matías Vecino (Fiorentina, 24 000 000), Dalbert (Nice, 20 000 000)
Kölcsönbe: Joao Cancelo (Valencia)
Kölcsönből vissza: Samuele Longo (Girona), Szafir Taider (Bologna), Andrea Ranocchia (Hull City), Francesco Bardi (Frosinone), Caner Erkin (Besiktas), Gianluca Caprari (Pescara), Felipe Melo (Palmeiras), Rey Manaj (Pisa), Assane Gnoukouri (Udinese), Juan Jesus (AS Roma), Sztevan Jovetics (Sevilla), Zé Turbo (Marbella), Federico Dimarco (Empoli), Raffaele Di Gennaro (Ternana)
Távozott: Gianluca Caprari (Sampdoria, 12 000 000), Éver Banega (Sevilla, 9 000 000), Juan Jesus (AS Roma, 8 000 000), Federico Dimarco (FC Sion, 4 00 000), Szafir Taider (Bologna, 4 000 000), Senna Miangue (Cagliari, 3 5000 000), Fabio Eguelfi (Atalanta, 1 500 000), Caner Erkin (Besiktas, 750 000), Bright Gyamfi (Benevento, 280 000), Felipe Melo (Palmeiras, i.), Juan Carrizo (Monterrey, i.), Marco Andreolli (Cagliari, i.). Rodrigo Palacio (Bologna, i.), Eloge Yao (Lugano), Isaac Donkor (Cesena), Gary Medel (Besiktas, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Trent Sainsbury (Csiangszu Szuning)
Kölcsönbe: George Puscas (Benevento), Raffaele Di Gennaro (Spezia), Francesco Forte (Spezia), Jonathan Biabiany (Sparta Praha), Jeison Murillo (Valencia), Geoffrey Kondogbia (Valencia)

JUVENTUS
Érkezett: Juan Cuadrado (Chelsea, 20 000 000), Medhi Benatia (Bayern München, 17 000 000), Rodrigo Bentancur (Boca Juniors, 10 500 000), Mattia De Sciglio (AC Milan, 12 000 000), Wojciech Szczesny (Arsenal, 12 200 000), Federico Bernardeschi (Fiorentina, 40 000 000), Dario Del Fabro (Cagliari, 4 500 000), Blaise Matuidi (PSG, 20 000 000)
Kölcsönbe: Douglas Costa (Bayern München, 6 000 000)
Kölcsönből vissza: Kingsley Coman (Bayern München), Alberto Cerri (Pescara), Nicola Leali (Olympiakosz), Mame Thiam (Empoli), Lorenzo Rosseti (Lugano), Eric Lanini (Matera), Carlo Pinsoglio (Latina), Luca Marrone (Waregem), Uaszim Buj (PEC), Alberto Brignoli (Perugia), Francesco Cassata (Ascoli), Riccardo Orsolini (Ascoli), Joel Untersee (Brescia), Filippo Romagna (Brescia), Andrés Tello (Empoli), Simone Ganz (Hellas Verona), Simone Zaza (Valencia), Cristian Pasquato (Krilja Szovjetov), Anasztasziosz Donisz (Nice)
Távozott: Kingsley Coman (Bayern München, 21 000 000), Simone Zaza (Valencia, 16 000 000), Neto (Valencia, 7 000 000), Anasztasziosz Donisz (VfB Stuttgart, 3 000 000), Junesz Bnu Marzuk (Lugano, 400 000), Uaszim Buj (szl.), Paolo De Ceglie (szl.), Dani Alves (PSG, i.), Marcelo Djalo (Lugo, i.), Simone Ganz (Pescara, 1 800 000), Leonardo Bonucci (AC Milan, 42 000 000), Cristian Pasquato (Legia Warszawa), Francesco Cassata (Sassuolo, 7 000 000), Filippo Romagna (Cagliari, 7 600 000), Ouasim Bouy (Leeds United, i.), Mario Lemina (Southampton, 17 000 000), Lorenzo Rosseti (Ascoli)
Kölcsönbe: Riccardo Orsolini (Atalanta), Andrés Tello (Bari), Alberto Cerri (Perugia), Nicola Leali (Zulte Waregem), Stefano Padovan (Casertana), Dario Del Fabro (Novara), Rolando Mandragora (Crotone), Alberto Brignoli (Benevento), Tomás Rincón (Torino, 3 000 000), Roman Macek (Cremonese)
Kölcsönből vissza: Medhi Benatia (Bayern München), Juan Cuadrado (Chelsea)

LAZIO
Érkezett: Adam Marusics (Oostende, 6 500 000), Simone Palombi (Ternana, 300 000), Lucas Leiva (Liverpool, 5 700 000), Davide Di Gennaro (Cagliari, i.), Felipe Caicedo (Espanyol, 2 500 000), Ameth Lo (AC Milan, i.)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Atalanta), Danilo Cataldi (Genoa), Josip Elez (HNK Rijeka), Maurício (Szpartak Moszkva), Joseph Marie Minala (Salernitana), Ricardo Kishna (Lille), Ravel Morrison (Queens Park), Simone Palombi (Ternana), Antonio Rozzi (Lupa Roma), Brayan Perea (Lugo)
Távozott: Etrit Berisha (Atalanta, 5 000 000), Josip Elez (HNK Rijeka, 500 000), Simone Palombi (Ternana, 150 000), Lucas Biglia (AC Milan, 17 000 000)
Kölcsönbe: Danilo Cataldi (Benevento, 2 000 000)

AC MILAN
Érkezett: André Silva (FC Porto, 38 000 000), Andrea Conti (Atalanta, 25 000 000), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen, 22 000 000), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg, 18 000 000), Mateo Musacchio (Villarreal, 18 000 000), Antonio Donnarumma (Asteras Tripoli, 1 500 000), Lucas Biglia (Lazio, 17 000 000), Leonardo Bonucci (Juventus, 42 000 000)
Kölcsönbe: Franck Kessié (Atalanta, 8 000 000), Fabio Borini (Sunderland), Nikola Kalinic (Fiorentina, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (PEC), Rodrigo Ely (Deportivo Alavés), Diego López (Espanyol), Jherson Vergara (Arszenal Tula), Gabriel (Cagliari), José Mauri (Empoli), Juan Mauri (Paganese), Gianmarco Zigoni (SPAL), M’Baye Niang (Watford)
Távozott: Juraj Kucka (Trabzonspor, 5 000 000), Matteo Pessina (Atalanta, 1 000 000), Luca Vido (Atalanta, 1 000 000), Diego López (Espanyol, 1 000 000), Andrea Poli (Bologna, i.), Honda Keiszuke (Pachuca, i.), Nnamdi Oduamadi (szl.), Hasim Masztur (szl.), Mattia De Sciglio (Juventus, 12 000 000), Leonel Vangioni (Monterrey, 1 700 000), Giacomo Beretta (Foggia), Rodrigo Ely (Deportivo Alavés, 3 000 000), Ameth Lo (Lazio, i.)
Kölcsönbe: Andrea Bertolacci (Genoa), Gianluca Lapadula (Genoa, 2 000 000), Gianmarco Zigoni (Venezia), Carlos Bacca (Villarreal, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Mario Pasalic (Chelsea), Lucas Ocampos (Genoa), Gerard Deulofeu (Everton), Matías Fernández (Fiorentina)

NAPOLI
Érkezett: Nikola Makszimovics (FC Torino, 20 000 000), Marko Rog (Dinamo Zagreb, 13 000 000), Adam Unasz (Girondins Bordeaux, 10 000 000)
Kölcsönbe: Mário Rui (AS Roma, 3 750 000)
Kölcsönből vissza: Duván Zapata (Udinese), Raffaele Maiello (Frosinone), Sebastiano Luperto (Pro Vercelli), Alberto Grassi (Atalanta), Roberto Insigne (Latina), Jonathan de Guzmán (Chievo Verona), Camilo Zúniga (Watford), Jacopo Dezi (Perugia), Nicolao Dumitru (Nottingham Forest)
Távozott: Jonathan de Guzmán (Eintracht Frankfurt, i.), Raffaele Maiello (Frosinone, 1 200 000), Eddy Gnahoré (Palermo, 1 500 000), Nicolao Dumitru (Alcorcón)
Kölcsönbe: Igor Lasicki (Wisla Plock), Roberto Insigne (Parma), Jacopo Dezi (Parma), Alberto Grassi (Parma), Sebastiano Luperto (Empoli), Alfredo Bifulco (Pro Vercelli)
Kölcsönből vissza: Marko Rog (Dinamo Zagreb), Nikola Makszimovics (FC Torino)

AS ROMA

Érkezett: Rick Karsdorp (Feyenoord, 14 000 000), Bruno Peres (FC Torino, 12 500 000), Lorenzo Pellegrini (Sassuolo, 10 000 000), Juan Jesus (Inter, 8 000 000), Mário Rui (Empoli, 6 000 000), Héctor Moreno (PSV, 5 700 000), Maxime Gonalons (Olympique Lyon, 5 000 000), Federico Fazio (Tottenham, 3 200 000), Cengiz Ünder (Basaksehir, 13 400 000), Alekszandar Kolarov (Manchester City, 5 000 000), Rezan Corlu (Bröndby, 600 000)
Kölcsönbe: Grégoire Defrel (AS Sassuolo, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Lukasz Skorupski (Empoli), Norbert Gyömbér (Tyerek Groznij), William Vainqueur (Olympique Marseille), Daniele Verde (Avellino), Seydou Doumbia (Basel), Federico Ricci (Sassuolo), Ervin Zukanovic (Atalanta), Ezequiel Ponce (Granada), Umar Sadiq (Bologna), Leandro Castán (Sampdoria), Juan Iturbe (Torino)
Távozott: Mohamed Szalah (Liverpool, 42 000 000), Leandro Paredes (Zenit, 23 000 000), Federico Ricci (Sassuolo, 4 500 000), Francesco Totti (szl.), Antonio Rüdiger (Chelsea, 35 000 000)
Kölcsönbe: Daniele Verde (Hellas Verona), Seydou Doumbia (Sporting CP), Ezequiel Ponce (Lille), Ervin Zukanovic (Genoa), Matteo Ricci (Salernitana), Mário Rui (Napoli, 3 750 000), Kevin Méndez (Viterbese), Juan Iturbe (Tijuana), Umar Sadiq (Torino)
Kölcsönből vissza: Juan Jesus (Inter), Thomas Vermaelen (Barcelona), Mário Rui (Empoli), Wojciech Szczesny (Arsenal), Clément Grenier (Olympique Lyon), Federico Fazio (Tottenham), Bruno Peres (Torino)

SAMPDORIA
Érkezett: Gianluca Caprari (Inter, 12 000 000), Nicola Murru (Cagliari, 7 000 000), Bruno Fernandes (Udinese, 6 000 000), Dawid Kownacki (Lech Poznan, 4 000 000), Gastón Ramírez (Middlesbrough, 9 000 000)
Kölcsönbe: Gianmarco Ferrari (Sassuolo, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: David Ivan (Bari), Leandro Castán (Torino), Federico Bonazzoli (Brescia), Jakub Hromada (Viktoria Pilsen), Francesco Fedato (Foggia, i.), Leonardo Capezzi (Crotone), Valerio Verre (Pescara)
Távozott: Milan Skriniar (Inter, 23 000 000), Luis Muriel (Sevilla, 20 000 000), Bruno Fernandes (Sporting CP, 8 500 000), Luca Cigarini (Cagliari, i.), Jakub Hromada (Slavia Praha), Angelo Palombo (visszavonult), Luis Muriel (Sevilla, 20 000 000)
Kölcsönbe:
Ante Budimir (Crotone), Andrés Ponce (Livorno), Lorenco Simic (Empoli), Federico Bonazzoli (SPAL)
Kölcsönből vissza: Bruno Fernandes (Udinese), Leandro Castán (AS Roma)

SASSUOLO
Érkezett: Federico Ricci (AS Roma, 4 500 000), Davide Frattesi (AS Roma U19, 3 000 000), Riccardo Marchizza (AS Roma U19, 4.500 000), Francesco Cassata (Juventus, 7 000 000), Edoardo Goldaniga (Palermo, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Ferrari (Crotone), Raman Chibsah (Benevento), Karim Laribi (Cesena), Marcello Trotta (Crotone), Diego Falcinelli (Crotone)
Távozott: Lorenzo Pellegrini (AS Roma, 10 000 000), Raman Chibsah (Benevento, 850 000), Karim Laribi (Cesena, i.)
Kölcsönbe: Grégoire Defrel (AS Roma, 5 000 000), Marcello Trotta (Crotone), Filippo Bandinelli (Perugia), Gianmarco Ferrari (Sampdoria, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Alberto Aquilani (Pescara), Federico Ricci (AS Roma)

SPAL 2013
Érkezett: Sauli Väisänen (AIK Solna), Pa Konate (Malmö FF, 300 000), Marco Borriello (Cagliari)
Kölcsönbe: Felipe (Udinese, 1 000 000), Federico Mattiello (Juventus), Mariosz Oikonomu (Bologna), Alberto Paloschi (Atalanta, 2 000 000), Luca Rizzo (Bologna), Federico Viviani (Hellas Verona), Alfred Gomis (Torino), Alberto Grassi (Napoli), Bartosz Salamon (Cagliari), Federico Bonazzoli (Sampdoria)
Távozott: Mariano Arini (Cremonese)
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (Torino), Gianmarco Zigoni (AC Milan), Alex Meret (Udinese)
Kölcsönbe: Michele Castagnetti (Empoli), Mattia Finotto (Ternana)

TORINO
Érkezett: Lyanco (FC Sao Paulo, 5 900 000), Vanja Milinkovics-Savics (Lechia Gdansk, 4 200 000), Salvatore Sirigu (PSG, i.), Álex Berenguer (Osasuna, 5 500 000)
Kölcsönbe: Nicolas N'Koulou (Olympique Lyon, 500 000), Tomás Rincón (Juventus, 3 000 000), Umar Sadiq (AS Roma)
Kölcsönből vissza: Bruno Peres (AS Roma), Nikola Makszimovics (Napoli), Gastón Silva (Granada), Panajotisz Tahcidisz (Cagliari), Vittorio Parigini (Bari), Alfred Gomis (Salernitana), Kevin Bonifazi (SPAL), Pontus Jansson (Leeds United)
Távozott: Nikola Makszimovics (Napoli, 20 000 000), Bruno Peres (AS Roma, 12 500 000), Pontus Jansson (Leeds United, 4 100 000), Panajotisz Tahcidisz (Olympiakosz, 700 000), Marco Chiosa (Novara, 500 000), Daniele Padelli (Inter, i.), Gastón Silva (UNAM Pumas, 1 700 000), Gastón Silva (Independiente, 1 400 000), Marco Benassi (Fiorentina, 10 000 000), Luca Rossettini (Genoa, 2 000 000)
Kölcsönbe: Carlao (APOEL Nicosia), Alfred Gomis (SPAL), Arlind Ajeti (Crotone), Abou Diop (Bassano Virtus), Andrea Zaccagno (Pistoiese), Szasa Lukics (Levante), Mattia Aramu (Virtus Entella)
Kölcsönből vissza: Leandro Castán (Sampdoria), Juan Iturbe (AS Roma), Joe Hart (Manchester City)

UDINESE
Érkezett: Giuseppe Pezzella (Palermo, 4.500 000), Antonin Barak (Slavia Praha, 3 000 000), Svante Ingelsson (Kalmar, 750 000), Albano Bizzarri (Pescara, i.), Mamadou Coulibaly (Pescara, 2 000 000), Bram Nuytinck (Anderlecht, 3 000 000), Riad Bajic (Konyaspor, 5 500 000), Francisco Sierralta (Universidad Católica), Valon Behrami (Watford)
Kölcsönből vissza: Guilherme (Deportivo La Coruna), Gaspar Íniguez (CA Tigre), Yrondu Musavu-King (Toulouse), Panajotisz Kone (Granada), Alex Meret (SPAL), Kevin Lasagna (Carpi), Emanuel Insúa (Racing Club)
Távozott: Bruno Fernandes (Sampdoria, 6 000 000), Guilherme (Deportivo La Coruna, 4 500 000), Felipe (SPAL, 1 000 000), Davide Faraoni (Crotone, i.), Lucas Evangelista (Estoril), Gabriel Silva (St.-Étienne, 2 500 000)
Kölcsönbe: Thomas Heurtaux (Hellas Verona), Emmanuel Badu (Bursaspor, 700 000), Yrondu Musavu-King (St. Gallen), Francisco Sierralta (Parma)
Kölcsönből vissza: Assane Gnoukouri (Inter), Sven Kums (Watford), Duván Zapata (Napoli)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

EMPOLI
Érkezett:
Kölcsönbe: Michele Castagnetti (SPAL), Simone Romagnoli (Carpi), Moustapha Seck (AS Roma), Sebastiano Luperto (Napoli), Lorenco Simic (Sampdoria), Lorenzo Lollo (Carpi), Iszmael Bennaszer (Arsenal U23), Francesco Caputo (Virtus Entella, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Mário Rui (AS Roma), Luca Bittante (Salernitana)
Távozott: Mário Rui (AS Roma, 6 000 000), Uros Csoszics (AEK Athén, 500 000), Massimo Maccarone (szl.), Andrea Costa (Benevento, 1 500 000), Federico Barba (Sporting Gijón, 1 750 000), Assane Dioussé (St.-Étienne, 5 000 000)
Kölcsönbe: Marcel Büchel (Hellas Verona), Roman Chanturia (Prato), Tommaso Fantacci (Prato)

PALERMO
Érkezett: Eddy Gnahoré (Napoli, 1 500 000), Radoslaw Murawski (Piast Gliwice, 650 000), Giuseppe Bellusci (Leeds United, i.), Alberto Pomini (Sassuolo), Luca Maniero (Crotone)
Kölcsönből vissza: Simon Makienok (Preston), Abdelhamid el-Kautari (Bastia), Aljaz Struna (Carpi), Oscar Hiljemark (Genoa)
Távozott: Giuseppe Pezzella (Udinese, 4 500 000), Oscar Hiljemark (Genoa, 2 500 000), Giancarlo González (Bologna, 2 000 000), Simon Makienok (Utrecht), Sinisa Andelkovic (Venezia, i.), Alessandro Gazzi (Alessandria, i.), Edoardo Goldaniga (Sassuolo, 4 000 000)
Kölcsönbe: Fabrizio Alastra (Prato)
Kölcsönből vissza: Sallai Roland (PAFC)

PESCARA
Érkezett: Leonardo Mancuso (Sambenedettese, i.), Simone Ganz (Juventus, 1 800 000)
Kölcsönbe: Jaime Báez (Fiorentina)
Kölcsönből vissza: Alberto Aquilani (Sassuolo), Francesco Nicastro (Perugia)
Távozott: Mamadou Coulibaly (Udinese, 2 000 000), Albano Bizzarri (Udinese, i.), Gabriele Aldegani (visszavonult), Simone Pepe (visszavonult), Hugo Campagnaro (szl.), Sulley Muntari (szl.), Alberto Aquilani (szl.), Alberto Gilardino (szl.), Alessandro Polidori (Pro Vercelli, 300 000)
Kölcsönbe: Cristiano Biraghi (Fiorentina, 500 000)
Kölcsönből vissza: Andrés Cubas (Boca Juniors), Gianluca Caprari (Inter), Alberto Cerri (Juventus), Valerio Verre (Sampdoria), Bryan Cristante (Benfica), Jean-Christophe Bahebeck (PSG)

Lezárva kedd este, vastaggal az elmúlt hét eseményei.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik