A Juventus egy góllal nyert Firenzében

Vágólapra másolva!
2010.03.06. 20:29
null
Sztevan Jovetics (Fiorentina, jobbra) és Felipe Melo (Juventus) harca a labdáért (Fotó: Reuters)
Címkék
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 27. fordulója rögtön egy rangadóval indult: a szezonban két hullámzó teljesítményt nyújtó együttes közül a Juventus jött ki jobban a párharcból, hiszen Firenzében egygólos győzelmet aratott a házigazda Fiorentina ellen.

Álomkezdés! Legalábbis a Juventus számára így indult a találkozó, hiszen a lesre játszó hazai védők közül Diego jó ütemben lépett ki a tizenhatosról, majd pimaszul elhúzta a labdát a kiszolgáltatottan kapujából kilépő Sebastian Frey mellett és az üres hálóba pöckölt. Még csak a második percben jártak a felek. (0–1)

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a Serie A 2009-2010-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A firenzeieket nem viselte meg, hogy korán hátrányba kerültek, mezőnyfölényt harcoltak ki és rendre gólveszélyes helyen ólálkodtak. A legnagyobb helyzetet Alberto Gilardino hagyta kihasználatlanul, akinek ziccerét Alexander Manninger, a vendégek kapusa bravúrral hárította. Nem is győztek hálálkodni a torinói társak az osztrák légiósnak. Pedig, ha tudták volna...

A 32. percben nem érdemtelenül egyenlített a Fiorentina. Bár a hazaiak befejező, távolról is bátran elvállalt lövései döntő többségében kapu mellett-fölött hagyták el játékteret, Marco Marchionni fejjel nem hibázott. Ehhez azonban nagyon kellett a kapujából rossz ütemben kilépő, bátortalan, egyszer meg is torpanó Manninger közreműködése is. A torinói kapus és védője egymásra vártak, a nagy lendülettel érkező firenzei középpályás pedig fejjel bátran közéjük repült és kicsit jobbról az üres kapuba stukkolt. (1–1)

A második félidő nyílt játékot hozott, bármelyik csapat gólt szerezhetett volna, a Juventus ekkor nem szorult be úgy saját térfelére, mint a hazaiak egyenlítő találatáig.

A három pont sorsát a hazai védelem ismételt pillanatnyi kihagyása döntötte el: a 68. percben a szünetben beálló Fabio Grosso a balösszekötő helyén léphetett be ziccerben, majd Frey felett a felső kapufa segítségével a hálóba talált. (1–2)

A hátralévő időben hiába frissítettek a hazaiak, már nem tudtak olyan nyomást gyakorolni, amiben ugyanúgy benne lehetett volna az egyenlítésük, mint az első felvonásban.

A Juventus tizenharmadik győzelmét aratta, tizenharmadik idegenbeli fellépésén a hetediket. A Fiorentina tizenkettedik vereségét szenvedte el, tizennegyedik hazai összecsapásán a hatodikat.

SERIE A 
27. FORDULÓ
Fiorentina–Juventus 1–2 (Machionni 32., ill. Diego 2., Grosso 68.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik