Franco Baresi a milánói derbiről: az Inter esélyesebb

Vágólapra másolva!
2023.09.15. 11:11
null
Franco Baresi szerint kicsit korán kerül sor a városi rangadóra (Fotó: Getty Images)
Újra  derbilázban ég Milánó és fél Olaszország, a hétvégi fordulóban az eddig tökéletes mérleggel álló két városi óriás, az Inter és a Milan csap össze.

Noha a Derby della Madonnina, azaz a milánói derbi jelenleg igen távol áll a régmúlt dicsőséges ragyogásától, az idény első Inter–Milan ütközete ismét felvillant valamit abból, ami miatt a világ egyik leghíresebb városi rangadójává nőtte ki magát.

A Serie A eddigi három fordulóját követően ez a két gárda áll az első és a második helyen, ráadásul százszázalékos mérleggel, jobb gólkülönbségével az ezúttal pályaválasztó Internazionale vezeti a tabellát. Szóval, Milánó és fél Olaszország okkal ég ismét a derbi lázában, nem véletlen, hogy a korábbi korszakok főszereplői egymás után nyilvánulnak meg a nagy meccsel kapcsolatban.

„Mindjárt kitárgyalhatjuk a rangadót, de mindenekelőtt hadd üzenjek szurkolóként Simone Inzaghi vezetőedzőnek: szombaton én kezdőként játszatnám Davide Frattesit! Túl jó passzban van ahhoz, hogy a kispadon kezdjen –    mondta a Quotidiano Sportivo sportlapnak az olasz válogatottban legutóbb az ukránok elleni Eb-selejtezőn duplázó középpályásról Massimo Moratti, az Inter 1995 és 2013 közötti elnöke, aki egy másik játékosról is beszélt.  – Remélem, Marcus Thuram dönti el a rangadót.”

A Milan oldaláról a csapattal három BEK-/BL-győzelmet arató Franco Baresi nyilatkozott a Sky Sport Italiának.

„Kicsit talán korán érkezik az idény első derbije a Milannak, most az Inter tűnik esélyesebbnek    – értékelte a helyzetet a korábbi kiváló hátvéd. – Ugyanakkor nekünk is van esélyünk a győzelemre, a derbi ugyanis mindig kiszámíthatatlan. A Milan kerete több helyen átalakult, új játékosok érkeztek más ligákból, és nem egyszerű gyorsan beilleszkedniük. Ezzel együtt jó formát mutatnak, remélem, nem térünk le a helyes útról.”

Valóban, három olyan új labdarúgó is játszik a Milanban, akik eldönthetik a rangadót. A Chelsea-től érkező Christian Pulisicnek már két gólja van a Serie A-ban, míg a szintén a londoniaktól igazolt Ruben Loftus-Cheek két, az AZ-től vett Tijjani Reijnders pedig egy gólpassznál jár, mindhárman biztos tagjai a kezdőcsapatnak.

Az Internél a Moratti által említett két játékos szintén új szerzemény, ám csak Thuram számít stabil kezdőnek (egy gólja és három gólpassza van az idényben), Frattesi csere, és eddig összesen hatvan percet kapott a bajnokságban, miközben Simone Inzaghi edző ez idáig nem változtatott győztes csapatán. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik