Olasz Kupa: hiába vezetett, kikapott és kiesett a Monza

Vágólapra másolva!
2023.08.13. 23:23
null
Cigarini továbblőtte a Reggianát (Fotó: Getty Images)
Az Olasz Kupa 1. fordulójában a legjobb 32 közé jutásért lejátszott vasárnap esti mérkőzéseken a legnagyobb meglepetést a másodosztály újonca, a Reggiana szolgáltatta, amely hátrányból fordítva búcsúztatta az élvonalbeli Monzát.

 

A Monza az első félidőben a hatszoros olasz válogatott védő, Danilo D'Ambrosio találatával még megszerezte a vezetést a másodosztály újonca, a Reggiana ellen, ám a nagy fölény ellenére nem követték újabb gólok ezt. Pedig a monzaiak minden bizonnyal jobban jártak volna, mert a hatékony kontrákra építve a Reggiana a második játékrész közepén egyenlített a néhány perccel korábban csereként beszálló Filippo Nardi góljával, majd öt perccel a vége előtt a továbbjutást jelentő gólt is megszerezte Luca Cigarini büntetőjével.

Az élvonalbeli Sassuolo a rendes játékidő 2–2-es eredménye után hosszabbításra kényszerült a ráadásban emberhátrányba kerülő másodosztályú Cosenza ellen, és 5–2-re nyerve jutott tovább.

A Salernitana a korábbi 54-szeres olasz válogatott, Antonio Candreva korai góljával nyert 1–0-ra a másodosztályú Ternana ellen. Szintén minimális különbségű győzelmet aratott a Lecce a Como felett.

OLASZ KUPA
1. FORDULÓ
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Salernitana
–Ternana (II.) 1–0
Cosenza (II.)–Sassuolo 2–5 – h. u.
Lecce–Como (II.) 1–0
Monza–Reggiana (II.) 1–2
A győztes csapatok továbbjutottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik