Serie A: az Inter már Lukaku utódját keresi – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.17. 13:53
null
Kudarcba fulladt Lukaku második időszaka Milánóban (Fotó: Getty Images)
Nem szerepel az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) érdekelt Inter következő idénnyel kapcsolatos terveiben a második milánói időszakának végéhez közeledő belga csatár, Romelu Lukaku. A „nerazzuri” vezetősége már javában keresi a 29 esztendős center utódját – írja a La Gazzetta dello Sport.

Az Inter 2022 nyarán nagy reményekkel vette kölcsön a Chelsea-től Romelu Lukakut – a belga középcsatárnak a 2019–2020-as idényben 36 bajnokin 23 gól és 2 gólpassz, míg a 2020–2021-es évadban ugyanennyi meccsen 24 gól és 10 gólpassz volt a mérlege. A biztató előjelek dacára a belga óriás harmadik milánói idénye a legnagyobb jóindulattal is kudarcnak nevezhető: Lukaku a visszatérő sérülések miatt 18 mérkőzést hagyott ki minden sorozatot figyelembe véve, amikor pedig szóhoz jutott, 18 bajnoki találkozón három gólt (kettőt tizenegyesből), illetve két gólpasszt tett be a közösbe.

Az Inter szemszögéből a sportszakmai szempontok mellett a klub gazdasági helyzete is azt diktálja, hogy Beppe Marottáék másodszor is búcsút vegyenek Lukakutól – a milánói együttes jelenlegi bértömege bruttó 132 millió euró, ezt pedig a pénzügyi fair play betartása miatt csökkenteni kell.

A „nerazzuri” tehát olcsóbb, de fejlődőképes opciók után kutat az átigazolási piacon. Az egyik jelölt a Liverpool idény végén távozó támadója, Roberto Firmino lehet. A 31 esztendős csatár ingyen érkezhetne Milánóba, de mint írtuk, többek között a Real Madrid is érdeklődik a sokoldalú brazil szolgálatai iránt.

A másik, ugyancsak ingyen érkező csatár a jelenleg a Mönchengladbachot erősítő Marcus Thuram lehet. A Gazzetta információi szerint az Inter képviselői már találkoztak a francia ék új ügynökével, de más klubok is versenyben vannak a játékjogáért, így ez az átigazolás nem tűnik egyszerű ügynek. Ennek tükrében könnyen lehet, hogy Marottáék egy váratlant húzva megszerzik az olasz válogatottba márciusban berobbanó középcsatárt, Mateo Reteguit – a Gazzetta úgy tudja, hogy az Inter már több mint egy éve figyeli az Argentínában játszó támadót, akit 18 millió euróért szerezhet meg a nyáron.

Végül, de nem utolsósorban a „nerazzuri” figyelemmel követi a Lens belga csatárát, Lois Opendát is, aki 31 bajnoki találkozón 15 gólnál jár a Ligue 1-ben. Egyelőre nem sok konkrétumot tudni az ő esetleges átigazolásáról, ám az Inter vezetősége várhatóan alaposan át fogja szabni a fekete-kékek támadósorát, miután ebben az idényben Lukakué mellett a Lautaro Martínez, Edin Dzeko, Joaquín Correa triumvirátus teljesítménye is visszaesett. Egy szenzációs bajnoki hajrá vagy egy BL-győzelem természetesen megkeverné a kártyákat, de a dolgok jelenlegi állása szerint nyáron nagy jövés-menés várható Milánó fekete-kék felén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik