Olasz Kupa: eltörölték Lukaku piros lapját, játszhat a Juve ellen

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.22. 22:36
null
Volt piros lap, nincs piros lap (Fotó: Getty Images)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, Gabriele Gravina rendkívüli és kivételes döntést hozva eltörölte Romelu Lukaku piros lapját, amelyet az Olasz Kupa elődöntőjének első meccsén kapott a Juventus ellen – írja a Gazzetta dello Sport.

 

Mint ismert, Lukaku a hosszabbításban értékesített egy tizenegyest, majd gólöröm gyanánt a mutatóujját a szájára téve csendre intette a huhogó hazai drukkereket – ezt a játékvezető provokálásként értelmezte, és második sárga lappal kiállította. Az Inter korábban már fellebbezett az eltiltás ellen, de az olasz szövetség fegyelmi bizottsága elutasította a milánói klub kérvényét.

Ezt a döntést írta felül Gabriele Gravina, a szövetség elnöke. „A rasszizmus elleni küzdelem elve alapját képezi a »sport rendszerének«” – áll a FIGC közleményében.

Romelu Lukaku üdvözölte a döntést, és háláját fejezte ki Gravinának, amiért „kellő érzékenységet tanúsított” az ügyben.

„Úgy hiszem, az elnök úr közbelépésével sikerült igazságot szolgáltatni. Ez a döntés jelzés volt az egész sportvilágnak – megmutattuk, hogy megvan az akarat a rasszizmus elleni harcra” – nyilatkozta a „nerazzuri” honlapjának a belga csatár.

Az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóját szerdán rendezik meg 21.00-s kezdéssel a milánói San Siro Stadionban.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik