Gyász: temetése közben törtek be Paolo Rossi egykori otthonába

Vágólapra másolva!
2020.12.13. 13:41
null
A '82-es világbajnok csapat tagjai vitték a koporsót (b-j): Marco Tardelli, Antonio Cabrini, Giampiero Marini és Alessandro Altobelli (Fotó: AFP)
A csütörtök virradóra elhunyt világbajnok, aranylabdás korábbi olasz válogatott támadó, Paolo Rossi volt otthonába az 1982-es világbajnokság gólkirályának szombati temetése alatt törtek be ismeretlen tettesek, akik értékes tárgyakat, relikviákat vittek magukkal – számolt be róla az ANSA olasz hírügynökségre alapozva a Sky Sports.

Paolo Rossi gyászoló özvegye, Federica Cappelletti fedezte fel a betörést, amikor a temetést követően hazatért a toszkánai Bucine kisvárosában lévő otthonába. Rossi felesége szerint a betörők számos értékes tárgyat magukkal vittek.

A Pratóban született csatár az 1970-es évek végén a Vicenzában vált ismert játékossá, majd szerepelt a Perugiában, a Juventusban, a Milanban és a Hellas Veronában. A torinói együttessel két élvonalbeli bajnoki címet, Olasz Kupát, BEK-et, KEK-et és európai Szuperkupát nyert.

Rossi az olasz válogatottban 1977-ben mutatkozott be, összesen 48-szor játszott a squadra azzurrában és húsz gólt szerzett. Az 1982-es, spanyolországi világbajnokságon aranyérmes lett a nemzeti csapattal, sőt hat találatával ő lett a torna gólkirálya, valamint őt választották meg a vb legjobb játékosának. Rajta kívül csak Garrincha (1962) és Mario Kempes (1978) triplázott ily módon.

1982-ben Rossi kapta meg az év legjobbjának járó Aranylabdát. Az 1976–1977-es idényben a Serie B-ben, egy évaddal később a Serie A-ban volt gólkirály.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik