Milan: 18 éve szolgálja a klubot, a szezon végén visszavonul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.13. 21:49
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan a hivatalos televíziós csatornáján jelentette be, hogy Christian Abbiati befejezi a pályafutását.

A négyszeres olasz válogatott, Európa-bajnoki ezüstérmes kapus 1998 óta 374 tétmérkőzésen védte a Milan kapuját, de kölcsönben szerepelt a Juventusnál, a Torinónál és az Atlético Madridnál is.

A milánói csapatban az utóbbi években nem jutott rendszeres játéklehetőséghez, hiszen a mindenkori vezetőedzőnél Diego López és Gianluigi Donnarumma is elsőbbséget élvezett, míg a nemzeti együttesben Francesco Toldo és Gianluigi Buffon árnyékában szorult háttérbe.

A Milan hivatalos televíziós csatornájának beszámolója szerint Abbiatit a Roma elleni szombati bajnoki mérkőzés után búcsúztatják el, de azt nem tudni, hogy a mérkőzésen ki áll a piros-feketék kapujában.

A 38 esztendős kapus az olasz bajnokságot háromszor, az olasz Szuperkupát kétszer, míg az Olasz Kupát, a Bajnokok Ligáját és az európai Szuperkupát egyszer-egyszer nyerte meg a Milan játékosaként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik