Serie A: Allegri megegyezett a Romával? A Milan cáfol!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.04. 12:33
Miközben az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milannál Massimiliano Allegri jövője az első számú napirendi téma, a vezetőedző állítólag már meg is egyezett az AS Romával – számolt be egy olasz napilap, a Corriere della Sera nyomtatott kiadása.

A Milan vezetősége korábban világosan megfogalmazta várakozásait: ha nem sikerül megszerezni a BL-indulást érő utolsó, harmadik helyet a Serie A-ban, Allegri biztosan távozik a csapat éléről. A Milan négy fordulóval a bajnokság vége előtt a harmadik, hét ponttal lemaradva a második Napolitól és egy ponttal megelőzve a negyedik Fiorentinát.

Allegrinek harmadik évében egy harmadik hely juthat a Milannál (Fotó: Action Images)
Allegrinek harmadik évében egy harmadik hely juthat a Milannál (Fotó: Action Images)

A Corriere sella Sera tudomása szerint azonban Allegri nem szándékozik tovább várni Silvio Berlusconi elnök döntésére, inkább három évre aláírt az AS Romához, amelynél az év közben Zdenek Zeman vezetőedzőt ideiglenesen leváltó Aurelio Andreazzoli helyére keresnek hosszú távú megoldást.

Az elmúlt hetekben a Románál szóba került az SSC Napolit irányító Walter Mazzarri neve is, ahogy az előző szezonban a Cataniával, jelenleg a Fiorentinával szép sikereket elérő Vincenzo Montella szerződtetése is örökös téma. Most mégis úgy tűnik, a fiatalokkal bátran kísérletező Allegri érkezhet a nyáron.

Persze nem mindenki gondolja így, a milánói piros-feketék hivatalos honlapjukon órákon belül cáfolták a napilapban megjelent információkat, melyek szerint egyezség jött volna létre vezetőedzőjük és a fővárosi klub között.

„Kategorikusan cáfoljuk a Corriere della Sera hasábjain Massimiliano Allegrivel kapcsolatban megjelent híreszteléseket” – szól a Milan közleménye.

Mindeközben Milánó kék-fekete térfelén is tagadnak, a cikk szerzője szerint ugyanis a következő szezontól az Inter is szerette volna kispadján tudni Allegrit, de a jelenleg Andrea Stramaccioni által irányított klub közleménye szerint nem vették fel a kapcsolatot a korábbi Cagliari-trénerrel.

Allegri 2010-ben érkezett a Milanhoz, az azóta eltelt három szezonban egy olasz bajnoki címet és egy olasz Szuperkupát nyert a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik