Inter: az új kínai részvényes segítségével épülhet új stadion

Vágólapra másolva!
2012.08.02. 14:07
null
Akár így is kinézhet az új Inter-stadion (Fotó: Action Images, archív)
A Kínai Vasútépítő Vállalat (The China Railway Construction Corporation) lett az olasz labdarúgó-egyesület, az Internazionale második legnagyobb részvényese, segítségükkel 2017-ig új stadion épülhet.

A világ egyik legnagyobb integrált építőipari vállalatcsoportjaként számon tartott kínai cég közel 500 millió euró ellenében a második legnagyobb tulajdonosa lesz az Internek, amelyet a részvények többsége fölött diszponáló elnök, Massimo Moratti irányít a továbbiakban is.

A részvények 15 százalékát megszerző óriáscég egyik leányvállalata, a China Railway 15th Bureau Group Co. segít az új stadion megépítésében, amellyel a tervek szerint öt év múlva készülnek el. A munkálatokat 2015 körül kezdheti el a cég.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megszületett ez az egyezség – nyilatkozta Moratti. – Régóta álmodom már egy új stadionról, és végre kézzelfogható közelségbe került."

A kínai megavállalat Magyarországon is ismert, ők építhetik meg a Ferihegyre vezető gyorsvasutat.

"A megállapodás részletei augusztus 8-án lettek volnanyilvánosak, a beszámoló szerint azért, mert a 8-as számot a kínai számmisztika szerencsésnek tartja, áma szerda esti találkozót követően mégis napvilágra került a dolog" – írja a hvg.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik