Gasperini: Az Intert mindig keményebben kritizálják

Vágólapra másolva!
2011.09.20. 13:34
null
Az Internél bíznak benne, hogy Ranieri a BL-ben is sikerrel debütál (Fotó: Action Images, archív)
Az Inter továbbra sem szerezte meg első győzelmét tétmérkőzésen a nyáron kinevezett Gian Piero Gasperini irányításával, aki a ma esti, Novara elleni bajnoki előtt úgy nyilatkozott, a fekete-kékeket mindig keményebben kritizálják, és az eddig begyűjtött pontok száma nem tükrözi hűen együttese teljesítményét.

Az Internazionale az újonc Novara ellen próbálkozhat meg a javítással a Serie A-ban, miután a fekete-kékek első két bajnokijukon nyeretlenek maradtak (előbb 4–3-ra veszítettek Palermóban, majd 0–0-t játszottak a Roma ellen), és a Bajnokok Ligájában kikaptak a török Trabzonsportól (nem mellékesen az olasz Szuperkupát is elveszítették a Milannal szemben, ebben a szezonban tehát négy tétmérkőzésen nyeretlenek). A fekete-kékekre műfüves pálya és lelkes ellenfél vár ma este.

„Nem szeretem a műfüves pályákat, de hozzá kell szoknunk a Novara ellen. Nem volt időnk különleges edzésekre ezen a talajon. Minden meccs döntő számunkra, és a célunk a győzelem. Persze vannak rejtett veszélyei a Novarának, amely nagyon lelkes lesz első hazai meccsén. Jó játékosai vannak, és szervezett csapat" – mondta Gian Piero Gasperini, az Inter vezetőedzője.

A szakember rendkívül sok kritikát kapott az utóbbi időben a gyenge eredmények miatt, de úgy véli, a megszerzett pontok száma nem tükrözi hűen együttese teljesítményét, és az Intert mindig keményebben kritizálják.

„Tudom, hogy az eredmény számít, de a játékunk alapján többet érdemeltünk volna az elmúlt meccseinken. Voltak bírói hibák, amelyek keményen sújtottak minket. Természetesen ki kell javítanunk a hibákat, de az igazság az, hogy az Intert mindig keményebben kritizálják. Azt mondják, hogy a Roma jól játszott ellenünk, de számos helyzetünk volt, úgyhogy nem játszhattunk annyira rosszul. A szurkolók végig biztattak minket, és szerintem a fütyülés csak a végeredménynek szólt. A mi dolgunk, hogy visszaadjuk számukra a lelkesedést jó teljesítménnyel és győzelmekkel" – jelentette ki az olasz tréner.

Dejan Sztankovics nem léphet pályára, mivel még nem épült fel sérüléséből, ahogy Thiago Motta és Iván Córdoba sem. Cristian Chivu azonban már bevethető, és bekerült a Novara ellen készülő keretbe. A fekete-kékek továbbra sem számíthatnak Maiconra, Emiliano Vivianóra és Andrea Polira.

A Novarát irányító Attilio Tesser szerint az Inter nincs válságban, és a milánóiak több pontot érdemeltek volna az utóbbi meccseiken, mint amennyit gyűjtöttek.

„Nagy túlzás lenne azt állítani, hogy az Inter válságban van. Nagy csapatról van szó, amelyik nem szerzett annyi pontot, amennyit megérdemelt volna az utóbbi meccseken. Tisztában vagyunk a fekete-kékek erejével, de nem »feltartott kézzel« lépünk majd pályára. Mindent beleadunk. Ha így is kikapunk, akkor az azért lesz, mert jobbak voltak nálunk – ez a futball része" – mondta Tesser.

SERIE A – A HÉTKÖZI FORDULÓ PROGRAMJA
4. FORDULÓ
20.45: Novara–Internazionale
SZERDÁN JÁTSSZÁK
20.45: Cesena–Lazio
20.45: Chievo–Napoli
20.45: Fiorentina–Parma
20.45: Genoa–Catania
20.45: Juventus–Bologna
20.45: Lecce–Atalanta
20.45: Milan–Udinese
20.45: Palermo–Cagliari
CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSSZÁK
20.45: Roma–Siena

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik