Leonardo: Nem sokan szereztek három trófeát, mint mi

Vágólapra másolva!
2011.05.30. 09:50
null
Leonardo örül, hogy sikerült szépen zárni a szezont (Fotó: Reuters)
Az Inter egy fronton megvédte címét tegnap este: a Palermo elleni 3–1-es sikerrel megnyerte az Olasz Kupát. Leonardo örül, hogy három trófeát is szerzett a fekete-kék csapat ebben a nehéz szezonban. A duplázó Samuel Eto’o kijelentette, marad a milánóiaknál. Delio Rossi a könnyeivel küszködött, mert többet akart adni a Palermo szurkolóinak.

Az Intert irányító Leonardo nagyon örült az Olasz Kupa megnyerésének, és elmondta, a Palermo elleni 3–1-es sikerrel sikerült szépen zárni a nehéz szezont.

„Örülünk a sikernek, mivel nagyon nehéz és sok változással teli idényen vagyunk túl. Csodás, hogy mosollyal az arcunkon fejezhettük be a szezont, ahogy Marco Materazzi és Javier Zanetti a magasba emelte a trófeát. Számomra is nagyon különleges volt ez az évad, úgyhogy nagyszerű ez a befejezés” – mondta Leonardo.

„A Palermo szurkolói fantasztikusak voltak, megtöltötték a Stadio Olimpicót, de a legjobb érzés a győzelem. Most, hogy tovább fejlődjünk, ugyanerre az étvágyra van szükségünk. Nehéz meccs volt ez, de az elszántságunk nélkül nem sikerült volna. A Palermo jó meccset játszott, de végül nyertünk, és így három trófeát szereztünk ebben az idényben, amit nem sok csapat mondhat el magáról” – tette hozzá a szakember, aki az olasz Szuperkupa és a téli klubvilágbajnokság megnyerésére gondolt.

Samuel Eto’o volt a találkozó hőse. Az Inter kameruni csatára két góllal járult hozzá a Palermo elleni 3–1-es sikerhez, és a meccs után elmondta, esze ágában sincs távozni a milánói klubtól a nyáron.

„A futball élvezet, és szeretnék köszönetet mondani mindkét csapat szurkolóinak a kiváló estéért – mondta Eto’o, aki Diego Militóval Ezequiel Munozt vigasztalta a meccs után, és a Palermo szurkolóinak is integetett. – A Palermo szurkolói hosszú utat tettek meg idáig, és az tűnt helyesnek, hogy üdvözöljük őket a meccs végén.”

„Massimo Moratti és én is beszéltem már ebben az ügyben. A tény az, hogy itt maradok. Nincs semmi több, amit erről elmondhatnék” – jelentette ki támadó.

Valószínűleg Delio Rossi búcsúmeccse is volt az Inter elleni találkozó, és a szicíliaiak vezetőedzője a könnyeivel küszködött a találkozó után. A szakember szeretett volna többet adni a drukkereknek.

„Hogy miért sírtam? Többet akartam adni a Palermo szurkolóinak, talán többet is, mint amit tudunk. Ezek az emberek többet érdemelnek. Ők mindig kiálltak a csapat mellett. A jövőmről beszélnem kell a vezetőkkel, majd meglátjuk, mi a legjobb nekem, az elnök és a Palermo számára” – mondta Rossi, akinek a szerződése június végéig szól.

INTERNAZIONALE–PALERMO 3–1
EMLÉKEZTETŐ
OLASZ KUPA, DÖNTŐ
INTERNAZIONALE–PALERMO 3–1 (1–0)
Róma, Stadio Olimpico. V: Morganti
Inter: Júlio César – Nagatomo, Ranocchia, Chivu, Lúcio – J. Zanetti, Thiago Motta (Mariga 83.), Sneijder (D. Milito 87.), Sztankovics – Eto’o, Pazzini (Pandev 61.). Vezetőedző: Leonardo
Palermo: Sirigu – Cassani, Munoz, Goian (Carrozzieri 24.), Balzaretti – Acquah (Miccoli 55.), Migliaccio, Nocerino – Pastore, Ilicic – Abel Hernández. Vezetőedző: Delio Rossi
Gólszerző: Eto’o (27., 76.), D. Milito (92.), ill. Munoz (88.)
Sárga lap: Acquah (26.), Munoz (53.), Carrozzieri (69.)
Kiállítva: Munoz (90.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik