Zanetti: Leonardo egy okos, intelligens ember

2010.12.23. 19:28
null
Galliani (jobbra) vélhetően nagyon szomorúan venné tudomásul, ha Leonardo lenne az Inter edzője<br />(Fotó: Action Images)
Az Internazionale labdar&uacute;g&oacute;csapat&aacute;nak kapit&aacute;nya, Javier Zanetti j&oacute; v&eacute;lem&eacute;nnyel van Leonard&oacute;r&oacute;l, akit azon szakemberek k&ouml;z&ouml;tt emlegetnek, akik es&eacute;lyesek az Inter vezetőedzői posztj&aacute;ra. A v&aacute;rosi riv&aacute;lis Milan aleln&ouml;ke, Adriano Galliani ezzel szemben nem tudn&aacute; elk&eacute;pzelni kor&aacute;bbi j&aacute;t&eacute;kosukat &eacute;s edzőj&uuml;ket a fekete-k&eacute;kek kispadj&aacute;n.

 

LEONARDO SEMMIRŐL SEM TUD

Az olasz újságírók természetesen Leonardót is megkeresték, ám nem lettek sokkal okosabbak:

„Én az Internél? Erről kevesebbet tudok, mint önök. Az egyetlen dolog, amit mondani tudok, hogy boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!" – mondta Leonardo.

„Jól ismerem Leonardót, okos, intelligens ember – dicsérte korábbi brazil ellenfelét Zanetti az interistaweb.it oldalán. – Sokat tudna nekünk segíteni edzőként, hatalmas tapasztalatot szerzett játékoskarrierje során, de azt követően is."

Leonardo az előző szezonban a Milan vezetőedzője volt, amelyet a harmadik helyre kormányzott a bajnokságban, ezt követően azonban – miután nem jött ki Silvio Berlusconival – közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal.

Persze nem mindenki örülne, ha Leonardo lenne Rafa Benítez utódja az Inter kispadján, Adriano Galliani például nem tudja elképzelni a brazilt a városi rivális edzőjeként.

„Nem tudom, hogyan reagálnék erre – nyilatkozta a Milan alelnöke a Sky Italiának. – Jelentős múltja van a Milannal. Pontosan emlékszem arra, amikor 1997-ben Párizsba mentem, hogy megszerezzem őt. Tizenhárom évet töltött el a Milannál."

„Az előző idényben nem mentek rosszul a dolgok, ha nincs annyi sérültünk, akkor a harmadik helynél sokkal jobbat is elérhettünk volna. Leonardo és Berlusconi nem értett szót egymással, amit nagyon sajnálok."

Galliani ezután kitért csapata jelenlegi idényére is, külön kiemelve Zlatan Ibrahimovicot: „Nem játszunk olyan jól, mint a nagyszerű Arrigo Sacchi idejében, de a játékosok nagyon eltökéltek, erősek és vágynak a sikerre. Remélem, hogy jövőre, három év után végre nyerünk valamit. Még három fronton is versenyben vagyunk, legalább egy trófeát szeretnénk megnyerni, de ki tudja, lehet, hogy többet is sikerül.

Ibra talán még a legszebb reményeinket is felülmúlóan teljesít, de ő mindig is nagy harcos volt. Amikor a derbiken a másik csapatot erősítette, az ereje, a karaktere mindig nyugtalanná tett, féltem tőle."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik