Zeman: Az Inter a következő szezonban is utolérhetetlen lesz

Vágólapra másolva!
2009.06.21. 13:12
Bár még messze van az ősz, Zdenek Zeman szerint az Intert a következő idényben sem tudják megelőzni a Serie A-ban. A Lazio és a Roma korábbi mestere nem ítéli el a Real Madrid határtalan költekezését, ám reméli, hogy az olasz klubok nem esnek ebbe a hibába.
Zeman szerint a Roma nem lehet megint olyan gyenge, mint az előző idényben
Fotó: Action Images
Zeman szerint a Roma nem lehet megint olyan gyenge, mint az előző idényben
Zeman szerint a Roma nem lehet megint olyan gyenge, mint az előző idényben
Fotó: Action Images
Zeman szerint a Roma nem lehet megint olyan gyenge, mint az előző idényben

Sorozatban negyedszer nyerte meg a scudettót az Inter – bár az elsőt a bundabotrány után a zöldasztalnál szerezte meg –, és Zeman szerint a fekete-kékek egyeduralmát a következő szezonban sem tudják megtörni a riválisok.

„Még két hónap hátravan az átigazolási szezonból, de az Inter megint külön szintet képvisel majd. A Roma is versenyképes lesz, mivel még egy olyan rossz szezont nem tud produkálni, mint az előző – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak a cseh szakember. – Az Udinesétől és a Laziótól is sokat várok, mert nagyon jó képességű játékosaik vannak, gondolok itt elsősorban Kwadwo Asamoah-ra, Alexis Sánchezre, Mauro Záratéra és Matuzalemre.”

A támadófutballt kedvelő 62 éves edző kitért Kaká és Cristiano Ronaldo klubváltására is, egyben össze is hasonlította a két klasszist:

„Senki, beleértve az edzőket és a játékosokat is, nem tud ellenállni az ilyen ajánlatoknak, az pedig nem lep meg, hogy Florentino Pérez uralja az átigazolási piacot. Minden klub annyit költ, amennyit jónak lát, azonban remélem, hogy az olasz klubok tanultak a Lazio és a Parma hibájából (a két korábbi európai nagycsapatból olasz középcsapat lett a pénzügyi problémák miatt, a Parma pedig ki is esett az első osztályból, ahová az idén jutott vissza). Ezek a nagy összegek egyébként nem lepnek meg, emlékezzünk csak Gigi Buffonra, akit 32.6 millió fontért vett meg a Juventus.”

És hogy kit tart a jobb labdarúgónak Kaká és Ronaldo közül?

„A portugálra szavazok, mivel még fiatal, így több lehetősége van fejlődni. Az viszont biztos, hogy egyedülálló párost alkotnak majd. Az pedig a pályán derül ki, hogy melyik a világ legjobb csapata. A szenzációs igazolások még nem garantálják a sikert” – mondta ki a hatalmas bölcsességet Zeman, aki a Real Madriddal és a Barcelonával hírbe hozott Ibrahimovicról is ejtett néhány szót.

„Azért akar elmenni, mert trófeákat szeretne nyerni Európában, de ő is tagja volt az Internek, amikor elbukott a BL-ben. Ő a legjobban fizetett játékosa a csapatnak, így neki kellene húznia a gárda szekerét” – fogalmazott meg finom kritikát a svéddel szemben Zeman.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik