Deco érkezhet az Internazionaléhoz, míg Ibrahimovic távozhat, ha akar

Vágólapra másolva!
2009.06.13. 14:02
Folyamatosan hallani újabb és újabb híreket arról, hogyan alakulnak át a nagycsapatok keretei az átigazolási szezonban, és nincs ez másképp Olaszországban sem. A bajnok Internél zöld utat kapott a távozásra Zlatan Ibrahimovic, míg José Mourinho kedvence, Deco érkezhet a Chelsea-ből. A Juventus Giuseppe Rossival erősítene, a Milan-legenda Paolo Maldini pedig Londonban kezdheti meg edzői pályafutását.
Deco (balra) ősztől talán az Inter mezében bűvöli a labdát
Fotó: Action Images
Deco (balra) ősztől talán az Inter mezében bűvöli a labdát
Deco (balra) ősztől talán az Inter mezében bűvöli a labdát
Fotó: Action Images
Deco (balra) ősztől talán az Inter mezében bűvöli a labdát

ROSSI HAZATÉRHET OLASZORSZÁGBA

A Juventus le kívánja igazolni Giuseppe Rossit, a spanyol Villarreal olasz támadóját – ezt a válogatott futballista ismerte el a Tuttosport című lapnak adott nyilatkozatában. „Hallottam arról, hogy a Juventus szeretne szerződtetni. Hosszú távú szerződés köt a Villarrealhoz, és jól is érzem magam a csapatnál, de a nagy álmom az, hogy egyszer visszatérhessek Olaszországba” – nyilatkozta Rossi. A most 22 éves válogatott csatár még 2004-ben került Parmából a Manchester Unitedhez, ahonnét egy rövid időre még visszatért Olaszországba, majd a Villarrealhoz ment, ahová 2013-ig köti megállapodás.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Chelsea középpályása, Deco mindenképpen távozni szeretne Londonból, és most úgy tűnik, az olasz bajnok Internazionale szívesen leigazolná a portugál játékost.

„Szerződés köt a Chelsea-hez, de több más csapattól is vannak ajánlataim. Jól akarom magam érezni, ám ez nem történhet meg velem a Chelsea-nél. Szeretnék találni egy olyan együttest, amely ismét visszaadja nekem a futball élvezetét. Nem akarok itt maradni” – mondta Deco.

Az Internazionale vezetőedzője, José Mourinho (aki korábban a Portónál már dolgozott együtt a középpályással) erre reagálva úgy nyilatkozott, örülne, ha Deco a fekete-kék milánói klubnál folytatná pályafutását.

„Sokat segítettem neki, hogy érett játékos legyen, de a hozzá hasonló labdarúgók is segítettek nekem abban, hogy azzá válhassak, aki ma vagyok – emlékezett vissza Mourinho a közös évekre. – Nagyszerű lenne, ha az Interbe igazolna és újra együtt dolgozhatnánk.”

Szintén az olasz bajnokhoz kapcsolódó hír, hogy a klub svéd válogatott csatára, Zlatan Ibrahimovic engedélyt kapott a távozásra – feltéve, hogy a milánóiak sem járnak rosszul az üzlettel.

„Ha Zlatan arról álmodik, hogy máshová igazoljon, akkor szabad előtte az út, de természetesen megfelelő ajánlatot kell kapnunk érte” – mondta Ernesto Paolillo, az Internazionale sportigazgatója, aki még egy nyílt célzást is intézett az egyik esetleges vevő, az FC Barcelona felé: „Az ajtó nyitva áll mindenki, tehát Joan Laporta előtt is.”

Ibrahimovic mellett Ricardo Quaresma is távozhat Milánóból: olasz sajtóértesülések szerint a portugál szélsőt Mourinho „hazaküldené”, így könnyen elképzelhető, hogy az Olaszországban eddig nem sokat mutató játékos a következő szezonban a Sportingnál szerepel majd kölcsönben.

MALDINI EDZŐ LEHET A CHELSEA-NÉL?

Az olasz Gazzetta dello Sport értesülései szerint Paolo Maldini pénteken Londonban járt, hogy tárgyaljon Carlo Ancelottival, a Chelsea menedzserével, mert a hírek szerint ő lehet a szakember egyik segítője az angol csapatnál. A 40 éves Paolo Maldini a most befejeződött szezon végén vonult vissza a labdarúgástól, és a következő idénytől már edzőként dolgozhat, de nem korábbi együttesénél, a Milannál, hanem a Chelsea-nél, ahová volt mestere, Carlo Ancelotti hívja. A hírt több angol forrás is megerősítette.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik