Massimo Moratti beismerte, hogy Zlatan Ibrahimovic távozhat

Vágólapra másolva!
2009.03.23. 21:28
Meglepő nyilatkozatot tett Massimo Moratti, az olasz élvonalban szereplő Inter elnöke. A klub első embere ugyanis közölte, ha megfelelő ajánlat érkezik a fekete-kékek svéd gólvágójáért, Zlatan Ibrahimovicért, és ő is menni akar, akkor távozhat. Ibra jelenleg 19 bajnoki gólnál jár a szezonban, ezzel – Marco Di Vaióval holtversenyben – élen áll a Serie A góllövőlistáján.
Ibrahimovic kétszer örülhetett
Fotó: Action Images (archív)
Ibrahimovic kétszer örülhetett
Ibrahimovic kétszer örülhetett
Fotó: Action Images (archív)
Ibrahimovic kétszer örülhetett

Mourinhót díszdoktorrá avatták hazájában

A Lisszaboni Műszaki Egyetem díszdoktora lett hétfőn José Mourinho, az olasz labdarúgó-bajnokságban listavezető Internazionale portugál vezetőedzője. A vitatott személyiségű, nyilatkozataival Itáliában (is) rendre viharokat kavaró szakember e tanintézmény testnevelés és sport fakultásán szerezte meg több mint húsz esztendeje a diplomáját.

"Nem vagyok biztos benne, hogy megérdemeltem ezt az elismerést, ami meglepetésként ért" - nyilatkozta feltűnően szerényen a 46 éves friss doktor, aki a beszámoló szerint az ünnepi eseményre szürke öltönyben, de nyakkendő nélkül érkezett.
MTI
A svéd gólzsák azt követően közölte, hogy átgondolná jövőjét a klubnál, hogy a hétvégén két góllal vette ki részét csapata Reggina fölött aratott győzelméből. Ezzel egyébként a táblázat első helyén álló Inter már 7 pont előnybe került az őt üldöző Juventus és 14 pont fórja van a harmadik Milan előtt.

A svéd egyébként leginkább azért beszélt a jövőjéről, mert klubjával a legjobb 16 között volt kénytelen búcsúzni a Bajnokok Ligája küzdelmeitől, így idén is „csak” az olasz bajnoki címmel vigasztalódhat. Ez azonban már vélhetően nem elegendő számára, hiszen az előző két évben is nyakába került az aranyérem.

Korábban az olasz sajtó a Real Madriddal és a Barcelonával is összehozta már a csatárt, egyelőre azonban nem kereste meg senki a milánóiakat Ibra szerződtetésével kacsolatban.

„Mindenkinek megvan az ára. Ha Zlatan a távozás mellett dönt, neki is lesz egy árcédulája, amit ha a vevő megfizet, a játékos az övé lesz. A szezon végéig nem tervezzük, hogy bárkivel is tárgyaljunk az ügyében. Nem lehetetlen, hogy Ibra elhagy minket egy másik csapat kedvéért, és a következő évben az Inter megnyeri a BL-t. Az életben néha hozunk olyan döntéseket, amelyeket később sajnálunk” – fogalmazott a svéd csatárral kapcsolatban az Inter elnöke, Massimo Moratti.

Az Inter edzője, José Mourinho éppen a hétvégén nyilatkozott úgy, hogy a klub azért még mindig nagyobb mint Ibrahimovic, dacára a svéd utóbbi időben nyújtott kimagasló teljesítményének, és ezzel tulajdonképpen Moratti is egyetértett.

„Ugyanakkor nem tudom elképzelni Ibrahimovic nélkül az Intert” – tette hozzá a klub elnöke.

INTER–REGGINA

1–0
2–0
3–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik