Galliani: Az európai labdarúgásban is fizetési sapkára lenne szükség

Vágólapra másolva!
2009.03.19. 11:21
A Milan elnöke, Adriano Galliani szerint a jelenlegi gazdasági világválságban fizetési sapka bevezetésére lenne szükség az európai élbajnokságokban, mert hosszú távon jó néhány csapatot csak ezzel lehetne megmenteni a gazdasági csődtől. A sportvezető erről a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában beszélt.
Adriano Galliani a fizetési sapkáról beszélt olasz újságíróknak
Fotó: Imago
Adriano Galliani a fizetési sapkáról beszélt olasz újságíróknak
Adriano Galliani a fizetési sapkáról beszélt olasz újságíróknak
Fotó: Imago
Adriano Galliani a fizetési sapkáról beszélt olasz újságíróknak

Szavazás

Ön szerint van-e esély fizetési sapka bevezetésére az európai élbajnokságokban?

Írja be az itt látható számot!
„A jelenlegi gazdasági helyzetben amerikai mintára történő fizetési sapka bevezetésére lenne szükség” – mondta Galliani a a La Gazzetta dello Sportnak.

A klubvezető szerint a gazdasági válság kivétel nélkül érzékenyen érinti Európa élbajnokságait, a spanyol, az angol és az olasz pontvadászat csapatait. Ezért úgy látja, hogy a gazdasági problémákat egységes fizetési sapka bevezetésével lehetne orvosolni, ezzel lehetne megmenteni a csapatokat a gazdasági csődhelyzettől.

„Nyáron a válság miatt nem várhatók nagy játékosmozgások, sem a Milannál, sem más csapatoknál, és az új játékosok szerződtetésénél pedig minden eddiginél jobban át kell gondolnia a klubvezetőknek, hogy mekkora fizetésben állapodnak meg a futballistákkal” – mondta Galliani, aki szerint a nyári átigazolási időszak jó alkalmat kínálhatna egységes fizetési korlátozás bevezetésére.

Érdekes, ugyanakkor nem meglepő, hogy éppen a Milan elnöke állt elő ezzel a javaslattal.

Érdekes, hiszen a Milan nagyon is felelős azért, hogy Olaszországban az egekbe szöktek a fizetések (elég csak a brazil Dida példáját említeni, aki úgy keres bruttó nyolcmillió eurót évente, hogy nem első számú kapus). Nem meglepő, mert néhány hete 30 százalékos fizetéscsökkentési tervet jelentettek be a klubnál, 120 millióról 85 millióra kívánják csökkenteni a bérköltségeket.

A fizetési sapkát a tengerentúlon már évek óta alkalmazzák többek között az NBA-ben és az NHL-ben, és a Formula–1-ben is felvetődött ennek bevezetése, de hogy a legnagyobb bankjegytömegeket megmozgató európai labdarúgásban van-e esély ilyen jellegű intézkedés bevezetésére, az erősen kérdéses.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik