Mourinho szerint Santon már nem csupán tehetség, hanem kész játékos

Vágólapra másolva!
2009.02.27. 16:10
Ha csapata játékával nem is lehetett teljes mértékben elégedett José Mourinho a Manchester United elleni BL-mérkőzés után, a fiatal Davide Santonra ezúttal sem lehetett panasza. Az Inter edzője szerint Santon a címvédő ellen bizonyította, hogy nem csupán tehetség, hanem máris nagyszerű játékos. A 18 éves védő Marcello Lippit a fiatal Paolo Maldinire emlékezteti.
Santon Berbatovtól sem ijedt meg
Fotó: Reuters
Santon Berbatovtól sem ijedt meg
Santon Berbatovtól sem ijedt meg
Fotó: Reuters
Santon Berbatovtól sem ijedt meg

Az Inter egymás után játssza fontosabbnál fontosabb mérkőzéseit, és ezeken a feszült hangulatú találkozókon a fiatal Santon meglepő magabiztossággal látja el feladatait a csapat bal oldalán. A milánói derbi után az MU ellen is a 18 éves játékos játszott a balhátvéd pozíciójában, és Mourinho a mérkőzés után már arról beszélt, hogy milyen fényes jövő áll a fekete-kékek akadémiájáról kikerülő ifjú előtt.

„Azt hiszem, helyesen tesszük, ha Santonról beszélünk, aki fantasztikusan teljesített élete első BL-meccsén. Nem mondhatjuk többé róla, hogy nagy tehetség, mivel ő már most nagyszerű játékos” – mondta a portugál mester, bár a dicsérő szavak kissé túlzásnak tűnhetnek egy olyan játékossal kapcsolatban, aki mindössze hatszor volt kezdő a Serie A-ban, de hogy Mourinho jól értékel, azt Marcello Lippi szavai is alátámasztják.

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya a brazilok elleni vereség után a squadra azzurra lehetséges jövőbeli meghatározó játékosairól beszélve elárulta, hogy Santon őt a fiatal Paolo Maldinire emlékezteti.

A tinédzser megbízható, lendületes játékával kiszorította a brazil Maxwellt a kezdőből, és most kedden Cristiano Ronaldóval szemben is bátran csatába dobta őt edzője. A támadásokat még nem segíti úgy, mint például a másik oldalon Maicon, ám ez talán annak tudható be, hogy alapvetően jobblábas futballista, így nem az eredeti posztján szerepel.

Mourinho párhuzamot vont közte és az Inter másik fiatal játékosa, Mario Balotelli között. A szakember elmondta, Santon sokkal érettebb, mint a támadó.

„Könnyű dolga van az edzőnek egy fiatal csatasorba állításával, ha az ifjú már felnőtt ember. Santon a pályán kívül tartózkodó jellem, épp az ellentettje, mint játék közben. Mario is jó gyerek, de néhányan vezérszerepben szeretnék őt látni, amire viszont még nincs felkészülve.”

A vasárnap esti rangadón tehát jó eséllyel találkozhatunk majd újra Santonnal, ellentétben a Samuel, Materazzi párossal, amely sérülés miatt valószínűleg nem léphet pályára a San Siróban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik