Del Pierónak a vb-szereplés kell, az Aranylabda viszont nem igazán

Vágólapra másolva!
2008.11.12. 15:26
Alessandro Del Piero a 2010-es világbajnokságon még szerepelne az olasz válogatottban. A Juventus csatárát motiválja, hogy két év múlva saját hazáját képviselje Dél-Afrikában, ám az Aranylabda egyáltalán nem érdekli, csak az előtte álló feladatok.
Del Piero tarthatatlan az utóbbi időkben
Fotó: Action Image (archív)
Del Piero tarthatatlan az utóbbi időkben
Del Piero tarthatatlan az utóbbi időkben
Fotó: Action Image (archív)
Del Piero tarthatatlan az utóbbi időkben

„A 2010-es világbajnokságon még szerepelnék, s csak ezt követően szeretnék visszavonulni a válogatottból. Nem tudom eltitkolni, hogy ez az egyik vágyam, igaz, 2010 még nagyon messze van” – nyilatkozta Del Piero.

A Juventus csapatkapitánya sokadik fénykorát éli. Csapata vezére, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is fontos gólokat szerez.

Del Piero kivette részét az olaszok 2006-os világbajnoki diadalából, ezután azonban a Marcello Lippit váltó szövetségi kapitány, Roberto Donadoni nem számolt a klasszis támadóval, akit azért a 2008-as Európa-bajnokságra reaktivált.

Most tehát az a célja Del Pierónak, hogy világbajnoki szerepléssel koronázza meg kivételes pályafutását. De mi a helyzet az Aranylabdával?

„Nem lesznek álmatlan éjszakáim miatta. Persze örülnék, ha megnyerném, de most csak az előttem álló feladatokra szeretnék koncentrálni” – mondta az esetleges elismeréssel kapcsolatban a csatár.

Mindenesetre az idén nyugodtan hajthatja álomra a fejét Del Piero, a 2008-as jelöltek listáján ugyanis nem szerepel a neve. Persze ha így folytatja, jövőre másképp alakulhatnak a dolgok…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik