De Rossi: felejtsék el az angolokat, Andrea Pirlo a legjobb középpályás

Vágólapra másolva!
2008.09.12. 12:20
A Grúzia elleni produkciója után a két gólt szerző De Rossi megérdemelten fogadhatta a gratulációkat, köztük Marcello Lippiét is. A kapitány kijelentette, De Rossi van olyan jó, mint Frank Lampard vagy Steven Gerrard, de az olasz középpályás szerint nem a két angol, hanem Andrea Pirlo a világ legjobbja.
Daniele De Rossi (balra) számára Andrea Pirlo az etalon
Fotó: Imago (archív)
Daniele De Rossi (balra) számára Andrea Pirlo az etalon
Daniele De Rossi (balra) számára Andrea Pirlo az etalon
Fotó: Imago (archív)
Daniele De Rossi (balra) számára Andrea Pirlo az etalon
Szerda este Daniele De Rossi nyújtotta a legjobb teljesítményt a világbajnok olasz válogatott tagjai közül, a Roma középpályása szerezte csapata mindkét gólját a Grúzia elleni világbajnoki selejtezőn.

Az első ráadásul szépségdíjas találat volt, De Rossi kicselezett egy védőt, majd 30 méterről, ballal bombázott a grúz kapu bal felső sarkába. A mérkőzés után nem is maradtak el a játékost dicsérő nyilatkozatok, többek közt az olasz válogatott régi-új szövetségi kapitánya, Marcello Lippi is elismerően beszélt De Rossiról.

„Daniele az egyik legjobb középpályás a világon, semmivel sem rosszabb, mint Frank Lampard vagy Steven Gerrard” – mondta a mester, aki az első két világbajnoki selejtezőn győzelemre vezette a squadra azzurrát.

De Rossi megköszönte a mester szavait, de nem mulasztotta el hozzátenni saját véleményét, mely szerint a két említett angol kétségkívül nagyszerű játékos, de náluk is van jobb.

„A liverpooli srác (Gerrard) a legnagyobb klasszisok között van, és én mindennap keményen dolgozok, hogy még jobb lehessek. Beszélhetünk a két angol játékosról, de Andrea Pirlo, a Milan középpályása a legjobb” – hangzott De Rossi véleménye.

A Romában Francesco Totti utódjaként kezelt De Rossi által magasztalt Pirlo ugyanakkor nem játszott túl jól Grúzia ellen, félidőben le is cserélték, helyére Palombo érkezett.

Olaszország hat ponttal áll az élen a világbajnoki selejtezők 8. csoportjában, megelőzve a négy pontot gyűjtő Írországot.

DE ROSSIT ELÍTÉLI A RENDŐRSÉG

A találkozó után De Rossi az elmúlt hónapban Rómában meggyilkolt apósának ajánlotta két gólját. A gesztus azonban nem nyerte el az olasz rendőri erők tetszését, akik még jelenleg is nyomoznak a tettes után. „Óvatosabb szavakat vártunk De Rossitól, hiszen híres labdarúgóként milliókat befolyásolhat. Mivel ezen ügyben még folyik a vizsgálat, ajánlhatta volna góljait a szeptember 11-i terrortámadások áldozatainak vagy az éppen szintén sok szenvedést átélő grúzoknak. Persze megértjük, hiszen hozzátartozóját vesztette el” – áll az olasz rendőrség közleményében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik