„Egész egyszerűen ostobák voltunk!” – mondja a dühös Ranieri

Vágólapra másolva!
2008.09.01. 07:56
Ez sok minden volt, de a nagyok fordulója biztosan nem – így lehet összefoglalni a Serie A első körét. Az öt, bajnoki címre leginkább esélyes csapat egy győzelmet sem tudott felmutatni: szombaton ikszelt az Inter, vasárnap döntetlent ért el a Roma, otthon kapott ki a Bolognától a Milan, az esti rangadón pedig nem bírt egymással a Fiorentina és a Juventus. A „violák” emberhátrányban egyenlítettek a hajrában, nem véletlen, hogy a Juve trénere, Claudio Ranieri eléggé kiakadt.
A végén kiengedtek: a hajrában Olof Mellbergről fordult le az egyenlítő gólt szerző Gilardino
Fotó: Reuters
A végén kiengedtek: a hajrában Olof Mellbergről fordult le az egyenlítő gólt szerző Gilardino
A végén kiengedtek: a hajrában Olof Mellbergről fordult le az egyenlítő gólt szerző Gilardino
Fotó: Reuters
A végén kiengedtek: a hajrában Olof Mellbergről fordult le az egyenlítő gólt szerző Gilardino

TIPPELJ ÉS NYERJ A FANZONE JÁTÉKÁN!

„Sokszor elfogadható az eredmény, de most nagyon mérges vagyok. A kezünkben volt a meccs, Amauri és Del Piero is eldönthette volna. Egy ilyen tapasztalt csapatnak nem lett volna szabad hagynia, hogy a Fiorentina felálljon. Egész egyszerűen ostobák voltunk” – ostorozta Ranieri a csapatot.

„Gilardino védjegyszerű gólt lőtt, parádésan forgatta be a védőjét, de nem lett volna szabad ezt megengednünk. Jól elrontotta a terveinket. A játékkal elégedett vagyok, főleg, hogy a középpályán sok hiányzónk volt” – tette hozzá.

„Győzelemmel ért fel ez az iksz, le a kalappal a fiúk előtt. Nem adták fel, nem ingott meg a hitük. Egyenlő csatát vívtunk egy remek csapattal. Mutu nagyon hiányzott, de nélküle is bizonyítottuk, hogy fel tudjuk venni a harcot a nagyokkal” – kommentálta elégedetten a meccset Cesare Prandelli.

Csapatával Carlo Ancelotti is elégedett volt, de ezt a Milan-drukkereknek nehéz beadni: Ronaldinho bemutatkozását az újonc Bologna ugyanis alaposan elrontotta 2–1-es győzelmével a San Siróban.

„Furcsa meccs volt, de várható volt, hogy az első fordulókban lesznek meglepetések. Nem játszottunk rosszul, kilencven percig támadtunk, de a Bologna kegyetlenül belőtte mindkét helyzetét. A taktikán még finomítani kell, de ez a csapat nagy dolgokra képes” – mondta a Milan mestere.

Taktika ide, taktika oda, a Milan védelmi gyengeségei már most megmutatkoztak – kérdés, hogy erre a Romáéhoz hasonló 4–2–3–1 kínál-e valamilyen megoldást.

„A négy kettő három egyes felálláson még dolgoznunk kell, elsősorban a védők mozgásán, hogy az ellenfelet a saját térfelére kényszerítsük. Sevcsenkónak két év után kell ismét belejönnie a ritmusba, hátul pedig jobban kell figyelnünk. Szerencsénk sem volt, a Bologna második gólja elvette a lendületünket” – mondta Ancelotti.

A Bologna győzelmével remek búcsúajándékot adott a héten távozó elnöknek, Alfredo Cazzolának.

„Elismerésem a csapatnak és az edzőnek. Keményen dolgoztak, és megkapták a jutalmukak. Még minket is megdöbbentett a győzelem, szebb búcsúajándékot nem is kaphattam volna” – mondta a távozó elnök.

A Roma emberelőnyben sem tudta megtörni a Napoli ellenállását, így a „farkasok” is beragadtak a rajtnál, összes riválisukkal együtt.

„Összességében jól mozgott a csapat, de vannak problémáink. Néha nem vagyunk elég kemények, az új fiúknak még be kell illeszkedniük. Úgy érzem, ez sokkal kiegyensúlyozottabb bajnokság lesz, mint a legutóbbi” – nyilatkozta Luciano Spalletti.

Röviden összegezve: ez nem a nagyok fordulója volt. A favoritok viszont abban bízhatnak, amit José Mourinho mondott: ez maratoni verseny, és az első forduló még csak az első métereket jelentette.

NÉZZE MEG A SERIE A 1. FORDULÓJÁNAK ÖSSZEFOGLALÓJÁT VIDEÓN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik