Eldőlt Adrian Mutu sorsa, a támadó továbbra is marad Firenzében

Vágólapra másolva!
2008.07.25. 15:59
A nyári átigazolási időszak nagy kérdése volt, hogy vajon Rómában folytatja-e pályafutását a román válogatott támadója, Adrian Mutu. Eddig egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg, amelyek alapján nehezen lehetett eldönteni, hogy a csatár maradna-e vagy inkább a fővárosba igazolna. Nos, azt most sem tudjuk, mit is szeretne valójában, de egy biztos: marad Firenzében.
"Nyugodjatok meg! Maradok a csapatnál" – mondhatná Adrian Mutu
Fotó: Imago
"Nyugodjatok meg! Maradok a csapatnál" – mondhatná Adrian Mutu
"Nyugodjatok meg! Maradok a csapatnál" – mondhatná Adrian Mutu
Fotó: Imago
"Nyugodjatok meg! Maradok a csapatnál" – mondhatná Adrian Mutu

„Mutu nem eladó! A támadó lila mezben futballozik továbbra is” – olvasható a Fiorentina hivatalos oldalán.

Ezzel a mondattal megoldottnak tekinthetjük a román támadó ügyét, hiszen Andrea Della Valle, a firenzei klub elnöke határozottan visszautasította az AS Roma nagyjából 20 millió eurós ajánlatát, és hivatalos közleményben reagált, amelyben leszögezte, hogy Mutu marad, és kész.

A döntéssel kapcsolatban a firenzei klub igazgatója, Sandro Menucci mindössze ennyit tudott hozzátenni:

„Nincs semmi esély arra, hogy Mutu Rómába igazoljon. Az elnök megszólalt, és amikor ő beszél, nekünk csöndben kell maradnunk” – mondta Menucci.

„Így tökéletes a helyzet. Adrian futballista akar lenni, nem pedig lázadó. Most megnézzük, miként tudnánk meghosszabbítani a szerződését” – tette hozzá az igazgató.

Aki pedig leginkább örül annak, hogy Mutu marad, az alighanem a csapat trénere, Cesare Parandelli. A korábbi Parma-futballista elmondta, hogy a csatár a csapat meghatározó embere, és a firenzei gólok fő letéteményese.

„Való igaz, kicsit aggódtam, de legbelül sosem kételkedtem abban, hogy végül eképpen alakul a dolog. Ez nem csak azt jelenti, hogy optimista vagyok, hanem azt is, hogy logikusan gondolkodom” – tette hozzá a tréner, majd röviden ki is fejtette, hogy miért is volt olyan egyértelmű ez.

„Ha elköltesz 50 millió eurót új játékosokra, hogy még ütőképesebb legyen a csapatod, és 20 napon belül Bajnokok Ligája-selejtezőt játszol, sületlenség elengedni a legfontosabb embered” – érvelt Prandelli.

„Az elnök rendkívül rafinált ember, és most köszönetet mondok az erőfeszítéseiért” – tette még hozzá a vezetőedző.

Nos tehát, pontot tehetünk az ügy végére, a csatár vissza is tért csapatához, és részt vett a Fiorentina pénteki edzésén. Azonban még mielőtt ezt megtette volna, egy – valószínűleg remek hangulatú – négyszemközti beszélgetésre vonult be Della Valle elnök úr irodájába. Alighanem mindent megbeszéltek a jövővel kapcsolatban…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik