Julio Cruzék egyszerre nevetgélnek és dolgoznak Jose Mourinhóval

Vágólapra másolva!
2008.07.22. 08:01
Julio Cruz remek szezont produkált, góljai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az Inter sorozatban harmadszor is megnyerte az olasz bajnokságot. A szezon során az argentin labdarúgó a milánói klub egyik legkelendőbb játékosa lett, ám a vezetők semmi pénzért nem voltak hajlandóak megválni tőle a nyáron. Az 33 éves támadó az Internazionale honlapján beszélt a következő szezonról, a csapatról, a célokról és természetesen az új edzőről, José Mourinhoról.
Julio Cruz Mourinho új játékrendszerében is eredményesen futballozna az Internazionaléban
Fotó: Action Images
Julio Cruz Mourinho új játékrendszerében is eredményesen futballozna az Internazionaléban
Julio Cruz Mourinho új játékrendszerében is eredményesen futballozna az Internazionaléban
Fotó: Action Images
Julio Cruz Mourinho új játékrendszerében is eredményesen futballozna az Internazionaléban

„Személyesen nem ismertem Mourinhot, noha sokat hallottam előzőleg róla. Annyi bizonyos, hogy imád dolgozni és imád a pályán lenni. Négy évet töltöttünk el Mancinivel, akivel egy bizonyos típusú munkát végeztünk, most Mourinhoval egész más jellegű edzéseken veszünk részt” – kezdte az interjút Cruz.

„A különbség elsősorban az, hogy minden feladatot labdával végzünk, és így kevésbé érezzük a fáradtságot, és az edzés is gyorsabban telik. Mindig mozgásban vagyunk, és folyamatosan labdázunk. Éltem és játszottam is Hollandiában, ahol igazán szeretik játszani a focit, bizonyos gyakorlatok hasonlóak az ottaniakhoz, de a nagy részük teljesen új nekem is.” – értékelte Mourinho edzésmódszereit a csatár.

A portugál edző egy múlt héten adott interjúban elárulta, hogy háromcsatáros rendszerben szeretné játszatni csapatát, Cruzt arról is kérdezték, ez mennyire fekszik neki.

„Az első nap elmondta mit szeretne a csapattal játszatni, az biztos hogy sokat kell vállalnunk ebben a szisztémában. Támadnunk kell, ám még ugyanabban a pillanatban védekezni is. Az edzőnek tehát azokra lesz igazán szüksége, akik hajlandóak ezt végrehajtani. Alapvetően 4-3-3-as felállásban fogunk pályára lépni, de az ellenféltől is függ a taktika. Mourinho elmondta a csapatnak, hogy látta jó néhány meccsünket és van pár dolog, amiben fejlődnünk kell.”

És hogy mi fogta meg leginkább Cruzt az új vezetőedző személyiségében?

„Nagyon közvetlen, és amint van pár másodperc szünet a gyakorlatok között, viccelődik, szól pár szót mindenkihez. A feladatok alatt azonban nincs semminemű tréfa, maximális koncentrációt vár el mindenkitől.”

A játékos nagyon nagy dolognak tartja, hogy „Cruz ügyben” az Inter minden kérőnek kategorikus nemet mondott és úgy tervezi, hogy meghosszabbítja rövidesen lejáró szerződését.

„Jó érzés, hogy egy ilyen klub, mint az Inter, így ragaszkodik hozzám, nagyon sok kellemes emléket szereztem ebben a mezben, jó volna ezek számát gyarapítani.”

Végezetül pár szó a rövidesen kezdődő szezonról valamint az ellenfelekről.

„Természetes, hogy olyan nagy csapatok, mint a Milan , a Roma és a Juve minden szezon előtt bajnokok akarnak lenni, ám ezek a dolgok a pályán dőlnek el. Mindenesetre jól erősítettek, majd meglátjuk. Tudatában vagyunk, hogy már csak egyetlen bajnoki címre vagyunk a Milantól, mi argentinok egymás között sokat beszélgettünk erről. Ki kell használnunk, hogy mostanában mi vagyunk jobb szériában.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik