A Juventus számára befejeződött a nyári átigazolási időszak

Vágólapra másolva!
2008.07.16. 12:14
Nem érkezik több játékos a Juventushoz a nyári átigazolási időszakban – jelentette ki Claudio Ranieri vezetőedző, miután a hét elején hivatalosan bemutatták a torinóiak legújabb szerzeményét, a korábban a Sevillát erősítő Christian Poulsent. Ezzel eldőlt, hogy sem Xabi Alonso, sem Dejan Sztankovics nem lesz a zebramezesek futballistája.
Claudio Ranieri elégedett a Juventus új igazolásaival
Fotó: Action Images
Claudio Ranieri elégedett a Juventus új igazolásaival
Claudio Ranieri elégedett a Juventus új igazolásaival
Fotó: Action Images
Claudio Ranieri elégedett a Juventus új igazolásaival

Claudio Ranieri, a Juventus vezetőedzője olasz újságíróknak elmondta, Christian Poulsen volt a „zebrák” utolsó nyári igazolása.

Ezzel eldőlt, hogy sem a Liverpool spanyol középpályása, Xabi Alonso, sem az Inter szerb futballistája, Dejan Sztankovics nem szerződik az elmúlt szezonban a Serie A harmadik helyén végző csapathoz.

Így a nyáron egyetlen világklasszist sem sikerült magához csábítania a Juventusnak, holott az előző szezon befejezését követően a klub vezetői jelentős igazolásokat ígértek a szurkolóknak.

Az „öreg hölgy” híveinek azonban a jelek szerint be kell érniük a brazil Amaurival, a svéd Olof Mellberggel, a horvát Dario Knezeviccel, a dán Poulsennel, illetve több, kölcsönből visszatérő játékossal és néhány fiatal olasz tehetséggel.

Ranieri annak ellenére elégedett az átigazolásokkal, hogy korábban minden követ megmozgatott Xabi Alonsóért – mindhiába.

„Az én kérésem az volt, hogy az összes posztra legyen két játékosom, ez pedig teljesült" – fogalmazott a szakvezető, aki védelmébe vette a sokak által bírált Christian Poulsent is.

„Aki kételkedik Poulsen képességeiben, hamar megtudja, hogy tévedett. Szerződtetése pontosan illeszkedik abba a tervbe, amely az érkezésem előtti időben született a klubnál” – mondta Ranieri.

Giovanni Cobolli Gigli, a Juventus elnöke azzal egészítette ki Ranieri szavait, hogy bár augusztus végéig lehet új futballistákat igazolni, a Juventus csak akkor mozdul, ha valami rendkívüli történik. Az egyetlen, még napirenden lévő téma a torinói csapatnál egy cserekapus megszerzése.

Az olasz bajnokság átigazolásairól részletesen itt olvashat.

JÖTTEK-MENTEK

Érkezett: Claudio Marchisio (Empoli – kölcsönből vissza), Domenico Criscito (Genoa – kölcsönből vissza), Paolo De Ceglie (Siena – kölcsönből vissza), Amauri (US Palermo) 22.800.000, Oussama Essabr (Juventus U19), Sebtian Giovinco (Empoli – kölcsönből vissza), Olof Mellberg (ton Villa) (ingyen), Sergio Bernardo Almirón (Mono – kölcsönből vissza), Rubén Ariel Olivera (Peñarol – kölcsönből vissza), Andrea Luci (Ascoli – kölcsönből vissza), Dario Knezevic (Livorno – kölcsönbe), Albin Ekdal (Brommapojkarna), Christian Poulsen (Sevilla) 10.000.000
Távozott: Guglielmo Stendardo (Lazio – kölcsönből vissza), Antonio Nocerino (US Palermo) 7.500.000, Davide Lanzafame (US Palermo) 2.500.000, Andrea Rossi (Siena), Rey Volpato (Bari), Alessandro Birindelli (visszavonult), Raffaele Bianco (Bari), Antonio Mirante (Sampdoria), Raffaele Palladino (Genoa) 5.000.000, Andre Cuneaz (Mantova – kölcsönbe), Oussama Essabr (Vicenza – kölcsönbe), Rey Volpato (Bari), Dario Venitucci (Mantova – kölcsönbe), Jess Vanstrattan (szerződése lejárt)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik