Claudio Ranieri újra a Bajnokok Ligája főtáblájára vezetné a Juventust

Vágólapra másolva!
2008.07.07. 12:12
Az „öreg hölgy” szurkolói bizakodva várják az új idényt, reményeik szerint az együttes újra a Bajnokok Ligája meghatározó alakulata lesz, továbbá a scudettót is visszaszerzi az Internazionale csapatától. Ranieri tisztában van az elvárásokkal, azonban tudja, erős ellenfelekkel kell megmérkőznie a Juventusnak.
Ranieri higgadtan értékeli a Juventus esélyeit, tudja, a riválisok is erősek
Fotó: Action Images
Ranieri higgadtan értékeli a Juventus esélyeit, tudja, a riválisok is erősek
Ranieri higgadtan értékeli a Juventus esélyeit, tudja, a riválisok is erősek
Fotó: Action Images
Ranieri higgadtan értékeli a Juventus esélyeit, tudja, a riválisok is erősek
„Elégedett vagyok az új kerettel, de tovább kell javulnunk az idén, mert a scudetto egyáltalán nem elérhetetlen. Az első cél túljutni a Bajnokok Ligája selejtezőin” – jelentette ki Claudio Ranieri.

Ranierinek nincs könnyű dolga a csapat „összegyúrását” illetően, hiszen a BL-selejtezők miatt hamarabb kell csúcsformába kerülnie, mint vetélytársainak. Ráadásul a fiatalok, mint De Ceglie és Giovinco röivdesen indulnak Pekingbe az olimpiai csapattal, míg az Eb-ről visszatérő játékosok a többieknél később kezdték a felkészülést.

A BL-ben a kétéves távolmaradás után a minimális cél eljuttatni a klubot az őt hagyományai alapján megillető helyre, a főtáblára, a Serie A-ban azonban harcban kell lennie a csapatnak a bajnoki címért, bár Ranieri szerint a tavalyinál erősebb lesz az élmezőny.

„A Serie A sokkal keményebb lesz idén. Egy jóval masszívabb Milant és még erősebb Fiorentinát várok. Ami minket illet, csakúgy, mint tavaly, idén is a nulláról kell kezdenünk, ám a fiúkkal már megismertük egymást, és ez mindenképpen előrelépés. Arra kell törekednünk, hogy az újonnan érkezőket mihamarabb felhozzuk a többiek szintjére.”

A keret már majdhogynem teljes, a támadó Amauri érkezése után már csak egy középpályás és egy második számú kapus igazolása várható.

„Akik eddig jöttek és az ezután érkezők érett, egészséges küzdőszellemű, morálisan is erős játékosok. Ami a középpálya megerősítését illeti, több jelölt közül választjuk ki a legmegfelelőbbet. Szeretem variálni a felállásokat, úgyhogy biztosan „többfunkciós” játékos érkezik. Ami Xabi Alonsót illeti: ő 30 milliójába kerülne a klubnak, és egy ilyen súlyú döntést nem szabad elhamarkodni.”

„Kölcsönadott ifjoncaink remekül debütáltak a Serie A-ban, ezért úgy döntöttünk, visszahívjuk De Cegliét, Jovincót és Marchisiót. Erősségéi lehetnek a csapatnak, én ugyanis egy keretben gondolkodom, nem nézem, ki hány éves vagy kinek mennyi a fizetése. Giovinco például nem mindennapi tehetség. Tud cselezni és gólt lőni, képes a védelem megbontására. Ha így folytatja, szép jövő vár rá a csapatnál” – zárta értékelését Ranieri.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik