Amauri nem vár tovább Dungára, irány az olasz válogatott!

Vágólapra másolva!
2008.06.09. 15:29
Úgy tűnik, hosszas gondolkodás után az olasz válogatottat választja Amauri, a Juventus brazil származású támadója. A csatár már korábban beadta útlevélkérelmét az olasz hatóságoknak, és most úgy döntött, nem vár tovább Dunga hívószavára, és a 2010-es vb-selejtezőkön Roberto Donadoni rendelkezésére áll.
Amauri: új szezon, új csapat – és válogatott
Fotó: Imago (archív)
Amauri: új szezon, új csapat – és válogatott
Amauri: új szezon, új csapat – és válogatott
Fotó: Imago (archív)
Amauri: új szezon, új csapat – és válogatott

„Ez szégyen, én úgy érzem, jól csináltam a dolgom, de még mindig csak várok Dunga döntésére” – kezdte interjúját az ügy kapcsán Amauri.

„A nagy vágyam a selacao volt, de Dunga egyszerűen figyelembe se vett. Donadoni nagyon szép dolgokat mondott rólam, ezt a brazil kapitány sohasem tette meg. Brazília az álom, Olaszország viszont maga a fantasztikus valóság” – nyilatkozta.

A Juventus frissen igazolt támadója elmondta, hogy útlevelét a következő szezon előtt kapja meg, és sajnálja, hogy nem sikerült előbb átrágnia magát a bürokrácia útvesztőin, mert akkor talán már ő is az Eb-n lehetne.

„Nagyon szerettem volna játszani az Európa-bajnokságon. Azt hiszem, ha egy hónappal előbb megkapom a papírokat, Donadoni behívott volna.” – tette hozzá.

Amauri elmondta, hogy célként a 2010-es Dél-Afrikában rendezendő világbajnokság lebeg a szeme előtt, de az Eb alatt az olasz csapat egyik legnagyobb szurkolója.

„Remélem, játszom majd a következő világbajnokságon Dél-Afrikában. Luca Toni és én nem lennénk egy rossz páros, nem igaz?” – tette fel a költői kérdést.

„És hogy szurkolok-e Olaszországnak a következő hetekben? Micsoda kérdés, persze! Azt hiszem Del Piero vagy Toni a gólkirályi címet is megszerezheti az Európa-bajnoki trófea mellé.” – ismertette tippjeit a támadó.

Akármilyen bombaerős csatárok alkotják a squadra azzura támadó alakzatát, Amauri alighanem még erősebbé teheti azt. Kíváncsiak lennénk Dunga arcára, ha esetleg egy brazil–olasz VB-döntőn Dél-Afrikában Luca Toni passzából Amauri győztes gólt szerezne, és ezzel Olaszországba szállítaná a világbajnoki címet Brazília helyett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik