A Juventus tárgyalásokat folytat a brazil Amauri leigazolásáról

Vágólapra másolva!
2008.04.14. 17:25
Címkék
A Juventus elnöke Giovanni Cobolli Gigli egy olasz rádiónak nyilatkozva elmondta: tárgyalásokat kezdett Maurizio Zamparinivel, a Palermo elnökével a brazil Amauri leigazolásáról. A sportvezető egyúttal tagadta, hogy menesztenék Claudio Ranieri vezetőedzőt.
Amauri nyártól már a Juventus mezében futballozhat
Fotó: Imago
Amauri nyártól már a Juventus mezében futballozhat
Amauri nyártól már a Juventus mezében futballozhat
Fotó: Imago
Amauri nyártól már a Juventus mezében futballozhat

„Találkoztunk Maurizio Zamparinivel, mert szeretnénk megvenni Amauri játékjogát, de egyelőre még szó sincs arról, hogy sikerült volna megegyeznünk a csatár áráról” – fogalmazott a sportvezető.

A most futó szezonban 13 gólnál járó csatárért az olasz lapok információi szerint a szicíliaiak 19 millió eurót szeretnének kapni. A Juve egyelőre sokallja az összeget, de más csapatok is szemet vetettek a csatárra, így ha Giglinek komolyak a szándékai, akkor kénytelen lesz kifizetni ezt az összeget.

Ha ő nem teszi, akkor könnyen megteheti helyette Predrag Mijatovics, a Real Madrid sportigazgatója, ugyanis a hírek szerint a királyi csapat is érdeklődik a 28 éves támadó iránt.

Amauri a 2001–2002-es szezonban mutatkozott be az olasz élvonalban, a Piacenza színeiben. Azóta megfordult a Chievóban, majd 2006-ban szerződött a Palermóhoz, az idei a legeredményesebb szezonja. Tavaly szinte a teljes tavaszi idényt kihagyta sérülése miatt, de úgy is szerzett nyolc gólt.

Gigli egyébként az említett rádióinterjúban cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint a nyáron Marcello Lippi válthatja Claudio Ranierit a „zebrák” kispadján. Az elnök továbbá beszélt arról is, hogy a következő szezonban visszatér csapatához az Empolinak kölcsönadott csatár Sebastian Giovinco és a középpályás Claudio Marchisio.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik