Ranieri és Cobolli Gigli is dühös a megadott büntető miatt

Vágólapra másolva!
2008.02.24. 13:17
Claudio Ranieri, az olasz első osztályú Juventus vezetőedzője rendkívül dühösnek tűnt azután, hogy csapata egy vitatható tizenegyest követően az utolsó pillanatokban veszítette el a mérkőzést a Reggina ellen az olasz évonalbeli bajnokság 24. fordulójának szombat esti összecsapásán. Az edző ennek ellenére nem akarta részletesen elemezni a történteket az olasz újságíróknak, inkább magába fojtotta véleményét, kritikáját. A klubelnök Cobolli Gigli viszont nem köntörfalazott: szerinte túl sok a kétes bírói ítélet az olasz bajnokságban, és a szövetségnek komoly lépéseket kellene foganatosítania.
Claudio Ranieri csalódott volt, rendkívül csalódott
Claudio Ranieri csalódott volt, rendkívül csalódott
Claudio Ranieri csalódott volt, rendkívül csalódott
Claudio Ranieri csalódott volt, rendkívül csalódott

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A zebrák számára nem kis tétje volt a találkozónak, hiszen egy esetleges győzelemmel – ha csak ideiglenesen is – de megelőzhették volna a tavalyi ezüstérmes AS Roma együttesét a tabellán.

A döntő momentumra a 93. percben került sor 1-1-es állásnál, amikor a friss igazolás Momo Sissoko akrobatikus mozdulattal próbálta elkanalazni (ollózva!) a labdát Nicola Amuroso elől. A játékvezető úgy vélte, a mali középpályás hozzá is ért a csatárhoz, s meglepően határozottan a tizenegyespontra mutatott.

A sértett regginai támadó aztán értékesítette is a büntetőt, drámai végkifejlet során pecsételődött meg tehát a bianconerik sorsa.

“Nem szeretnék ódákat zengeni a tizenegyes kérdéséről. Ez csak a jéghegy csúcsa, inkább hagyjuk is. Az esetet megelőző 90 perc játékról kérdezzenek” – kezdte Ranieri mester.

“Szerintem nagyszerű meccset játszottunk. Huzamos ideig sündisznóállásba szorítottuk őket. Az egyenlítés sikerült, nyerhettünk is volna, de végül pontosan az ellenkezője következett be. Csalódottak vagyunk, de erősnek kell maradnunk" – mondta a tréner a Sky Sport Italia televízió mikrofonjai előtt.

A prezident Giovanni Cobolli Gigli már nem volt ilyen diplomatikus, üzent a sportvezetőknek, illetve a játékvezetői bizottságnak.

"Nem szívesen kritizáljuk nyilvánosan a játékvezetést, de úgy gondolom, a szövetségnek, illetve a bírói munkáért felelő szakembereknek el kellene gondolkodniuk, egyre többek ugyanis a típushibák.

“Pierluigi Collina kiváló bíró volt, s a képzésből is kiveszi a részét, de remélem befolyását érvényre is tudja majd juttatni a az új generáció kinevelése során" – összegzett az elnök.

Korábban több klubvezető is úgy nyilatkozott, a síposok többsége túl fiatal Olaszországban, és nincs meg a kellő rutinja ahhoz, hogy levezessen egy Serie A-s mérkőzést. Felmerült az is, hogy külföldi bírókat hívjanak a nagy rangadókra.

REGGINA – JUVENTUS 2-1 (SERIE A, 24. FORDULÓ, ÖSSZEFOGLALÓ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik