Toszkán prédára leső farkasok, bikafuttatás a Meazzában?

T.CS. T.CS.T.CS. T.CS.
Vágólapra másolva!
2007.12.09. 07:55
Míg a bajnoki címvédő Internazionale együttese a középmezőnyben tanyázó Torinót fogadja vasárnap délután a Giuseppe Meazza-stadionban, addig legfőbb riválisa, a fővárosi AS Roma az Armando Picchiben vendégeskedik, a pocsék rajt után egyre inkább magára találó Livorno otthonában.
Zlatan Ibrahimovic viheti sikerre az Intert
Zlatan Ibrahimovic viheti sikerre az Intert
View Images
Zlatan Ibrahimovic viheti sikerre az Intert
Zlatan Ibrahimovic viheti sikerre az Intert
Zlatan Ibrahimovic viheti sikerre az Intert
View Images
Zlatan Ibrahimovic viheti sikerre az Intert

VÁRHATÓ KEZDŐÖSSZEÁLLÍTÁSOK

INTER: Julio Cesar – Maicon, Cordoba, Chivu, Burdisso – Zanetti, Cambiasso, Jimenez ,Solari – Ibrahimovic, Cruz
TORINO: Sereni – Comotto, Natali, Dellafiore, Lanna – Rosina, Grella, Corini, Barone – Recoba, Ventola
Roberto Mancini csapata ebben az idényben is kirobbanó formában van, ezt minden bizonnyal a Lazio játékosai tanúsíthatják a legjobban, hiszen esélyük sem volt elkerülni az „asztalsima” vereséget a hétközi bajnokin Milánóban.

Az Inter már 14 meccs óta őrzi veretlenségét, magyarán még nem talált legyőzőre ebben az idényben.

Nos, vasárnap sincs arra túlságosan sok esély, hogy totógyilkos eredmény szülessen, a torinóiak 12 éve nem tudtak nyerni Massimo Moratti klubja ellen.

Akad azért néhány bíztató előjel a vendégek számára is: olyan világ- és Európa-klasszis hiányzók akadnak a kék-feketéknél, mint Olivier Dacourt, Patrick Vieira, Luis Figo, vagy Dejan Sztankovics.

A bikák ráadásul utóbbi négy meccsükön nem kaptak ki. Igaz nem is nyertek, hiszen a Serie A „döntetlenre legfogékonyabb csapatáról van szó.

A gránátvörösök most rettentően fogadkoznak: főleg az éppen az Intertől kölcsönzött Alvaro Recoba készül pikáns meglepetésre, de Nicola Ventola is egykori csapata ellen bizonyíthat. A meccsenkénti egy gólos átlag azonban nem ad túl sok derűlátásra okot a vendégeknek.

A hazaiaknál Marco Materazzi a hírek szerint most már kezdőként is játékra jelentkezik, akárcsak a cserepadról felfedezett chilei középpályás Luis Jimenez.

Walter Novellino alakulatába visszatér eltiltásából Vincent Grella és Roberto Barone.

VÁRHATÓ KEZDŐÖSSZEÁLLÍTÁSOK

LIVORNO: Amelia – Pavan, Grandoni, Galante – Balleri, Pulzetti, De Vezze, E.Fillippini, Pasquale – Tristan, Tavano
AS ROMA: Doni – Panucci, Juan, Mexes, Tonetto – Pizarro, De Rossi – Taddei, Vucinic, Mancini – Totti
A nerazzuriknél csak egy jobb formában lévő gárda szerepel jelenleg Itáliában: az AS Roma együttese. Spalletti fiai utóbbi hat meccsükön tizenhat pontot szereztek, zsinórban négy győzelmükkel tartják az Inter által diktált gyilkos tempót a bajnokságban.

A pocsék rajtot követően immár öt meccsen át veretlen Livorno borsot törne Tottiék orra alá, erre azonban legalább olyan kevés a sanszuk, mint a bikáknak a milánói arénában. Ahol a milánói drukkerek bikafuttatásra készülnek…

Újra ereje teljében Francesco Totti, holdudvaráról, a támadóközéppályás-sorról (Taddei, Vucsinics, Mancini) pedig sokat elárul, hogy egyszerűen nem fér be a csapatba a bármelyik meccset eldönteni képes francia klasszis Ludovic Giuly.

Perrottáról és Aquilaniról akkor még szót sem ejtettünk, bár az ő visszatérésük még korai is lenne sérülésük után.

A két bajnokaspiránst ötpontos távolságból figyelő Juventus az Atalanta ellen tartaná otthon a pontokat vasárnap délután.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik