Spalletti szerint Tottival szűkmarkúan bántak az Aranylabda-szavazók

Vágólapra másolva!
2007.12.03. 14:46
Luciano Spalletti, az olasz első osztályú AS Roma vezetőedzője meghajolt a díjat jogosan elnyert Kaká előtt, ellenben kritizálta a voksolókat amiatt, hogy nem honorálták 2007-es teljesítményéhez méltón az aranycipős csatárt.
Francesco Totti ebben az évben már nem kap több elismerést
Francesco Totti ebben az évben már nem kap több elismerést
Francesco Totti ebben az évben már nem kap több elismerést
Francesco Totti ebben az évben már nem kap több elismerést

A versenyt fölényesen, 444 ponttal megnyerő Kaká mögött a Manchester United portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo (277) végzett a második, Lionel Messi (255), az FC Barcelona fiatal argentin csillaga pedig a harmadik helyen.

Francesco Totti kisebb meglepetésre "csupán" a tizedik helyen végzett, ehhez egy olasz bajnoki ezüstérmet, egy kupatrófeát, az Aranycipőt és BL-negyeddöntőbe jutást kellett letennie az asztalra.

Habár, ha meggondoljuk, hogy a FIFA Év Játékosa díj harminc jelöltje közé még csak nem is nevezték a római kapitányt, ennek tudatában már egész tisztességes a 10. helyezés France Football listáján.

"Az én véleményem szerint méltatlanul kevés szavazatot kapott Totti, Kaká elsősége viszont teljes mértékben rendben van.

Ontotta a gólokat, és ő az, aki összefogja ezt a csapatot. Szerintem minden képessége megvan, amire egy Aranylabdásnak szüksége van.

Csatárként termékeny, játékmesternek zseniális, a vérében van a csapatkapitányi szerepkör is. Ritka az ilyen játékos " – vélekedett Spalletti mester.

A legjobb helyezést elérő olasz játékos az AC Milan védekező középpályása, Andrea Pirlo volt a rangsorban, aki az ötödik helyet csípte meg. Filippo Inzaghi 16., Paulo Maldini 18., Gianluigi Buffon és Gennaro Gattuso 19. lett, míg a tavalyi győztes Fabio Cannavaro most a 24. helyen végzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik