Claudio Ranieri célpontjai: Peter Crouch és Gilberto Silva

Vágólapra másolva!
2007.10.08. 21:57
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A) szereplő Juventus vezetőedzője ismét Anglia felé kacsingat. Előbb kijelentette: vezetőedzői pályafutása végén szívesen lenne a szigetországi válogatott szövetségi kapitánya, majd megjelölte azt a két - jelen pillanatban Angliában futballozó - játékost, akit szívesen látna jelenlegi csapatában. A Chelsea egykori trénere Gilberto Silvát és Peter Crouchot költöztetné Olaszországba.
Claudio Ranieri (jobbra) csapata a hétvégén a fiorentina ellen játszott döntetlent
Reuters
Claudio Ranieri (jobbra) csapata a hétvégén a fiorentina ellen játszott döntetlent
Claudio Ranieri (jobbra) csapata a hétvégén a fiorentina ellen játszott döntetlent
Reuters
Claudio Ranieri (jobbra) csapata a hétvégén a fiorentina ellen játszott döntetlent

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A 2007-2008-as szezont ismét az élvonalban tölti a nagymúltú Juventus csapata, amely ebben az idényben visszanyerte élcsapat státuszát, az erősítés azonban minden csapatra ráfér. Az olasz médiában megjelent találgatások szerint a "zebrák" számára két Angliában játszó labdarúgó: Peter Crouch és Gilberto Silva jelenthetné az ideális megoldást.

Persze nem csoda, hogy a két játékos neve felmerült az olasz klubnál, mint lehetséges igazolások a téli szünetben. Az Arsenalban futballozó brazil és a hórihorgas liverpooli is igen kevés játéklehetőséget kap jelenlegi csapatában.

A világbajnok középpályás viszonya az Arsenal vezetőedzőjével, Arsene Wengerrel az utóbbi hetekben igencsak megromlott. A francia szakember William Gallasnak és nem (a Thierry Henry mögött az elmúlt évben csk-helyettesként funkcionáló) Silvának adta a kapitányi karszalagot. Ráadásul a brazil helye az egyre fiatalodó Arsenal kezdőcsapatában is megkérdőjeleződött.

A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Dunga is örülne Gilberto Silva Olaszországba szerződésének - a játékos döntésében pedig ez a vélemény is sokat nyomhat a latba.

Ami Peter Crouchot illeti. Az angol válogatott csatár úgy tűnik szintén kegyvesztetté vált saját csapatában. Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere Fernando Torrest, Dirk Kuytot, Andrej Voronyint és Ryan Babelt is az égimeszelő Crouch elé helyezi a támadók rangsorában - ezzel a helyzettel pedig nem elégedett a "vörösök" 15-öse.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint Ranieri megpróbálja meglovagolni az angol klubnál kialakult helyzetet, és a Juvéhoz akarja csalogatni a csatárt. Az olasz mester szerint Crouch a levegőben óriási hasznára lehetne a "zebráknak". (Ezzel persze sok újat nem mondott a kiváló szakember)

Állítólag Ranieri a francia David Trezeguet játékjogát is hajlandó lenne átengedni az angol szolgálataiért cserébe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik