Az AS Roma Juan után megszerezte az olasz válogatott Espositót

Vágólapra másolva!
2007.07.02. 08:23
Hétfőn válik hivatalossá, hogy 2,5 milló euróért az AS Roma csapatába szerződik Mauro Esposito, a Cagliari támadó középpályása. Attól függetlenül, hogy a játékos a következő idényt az AS Roma színeiben kezdi, a római klub csupán a játékjog felét vásárolta meg, azaz a Cagliarival 50-50%-ban rendelkeznek Esposito játékjoga felett.
Mauro Esposito karrierjében meghatározó lehet ez a váltás
Mauro Esposito karrierjében meghatározó lehet ez a váltás
Mauro Esposito karrierjében meghatározó lehet ez a váltás
Mauro Esposito karrierjében meghatározó lehet ez a váltás

„Hétfőn fog végbemenni az átigazolás. Remek árat sikerült kicsikarnunk a játékosért.” – lelkendezett Massino Cellino, a Cagliari elnöke. „Tudom, hogy meg fogja állni a helyét a fővárosban, 5 millió euró biztosan nem lesz elég a végleges megvásárlására jövőre.”

Esposito korábban sokáig térdproblémákkal küszködött, a 2006-os világbajnokságot emiatt kellett kihagynia a posztján az olasz liga legjobbjai között emlegetett játékosnak. A hírek szerint azonban a sérülés már a múlté, jelenleg tökéletesen bírja a terhelést a futballista.

„Mauro hatalmas szolgálatot tett a Cagliarinak. Amikor két éve a kiesés ellen küzdöttünk a Serie A-ben, és David Suazo épp’ holtponton volt, ő volt az aki 16 góljával kiharcolta a bentmaradást számunkra.” – folytatta a szárd klub elnöke.

A jobboldali támadó középpályás korábban az Udinesében és a Pescarában is megfordult. A válogatottban 2004-ben mutatkozott be, azóta hatszor bizonyíthatott a squadra azzurrában.

„Mondok még valamit, a játékos szerencsét fog hozni. Miután korábban 50%-os üzletet csináltunk a Romával Jonathan Zebináért, a fővárosiak meg sem álltak a scudettóig.” – zárta mondandóját Cellino.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik