Veresége ellenére kupagyőztes lett Luciano Spalletti csapata

Vágólapra másolva!
2007.05.17. 19:41
Az AS Roma együttese nyerte 2007-ben az Olasz Kupát, miután a döntő visszavágóján csak 2-1-re kapott ki a bajnoki címet már korábban begyűjtő Internazionalétól. A mérkőzés nagyobb részében jobban játszó hazaiak a 71. percben emberhátrányba kerültek, és ekkor végleg elszálltak az esélyeik.
Vieira és Taddei párharca - a francia középpályást még az első félidőben le kellett cserélni
Reuters
Vieira és Taddei párharca - a francia középpályást még az első félidőben le kellett cserélni
Vieira és Taddei párharca - a francia középpályást még az első félidőben le kellett cserélni
Reuters
Vieira és Taddei párharca - a francia középpályást még az első félidőben le kellett cserélni

Nehéz helyzetben várta az Internazionale az AS Roma elleni Olasz Kupa-döntő visszavágóját, hiszen a párharc első mérkőzésén 6-2-es vereséget szenvedett a fővárosban.

Roberto Mancini meglepetésre mindössze egy igazi befejezőcsatárral küldte pályára együttesét, Crespóra várt leginkább a góllövés. A túloldalon Luciano Spalletti ezúttal is Tottit nevezte a csatársorba.

Jobban kezdett az Inter, a negyedik percben Sztankovics labdája elszállt Doni felett, de a kapufáról kipattant. Két perc múlva újra a szerb középpályás próbálkozott, lövése alig kerülte el a fővárosiak kapuját.

Sztankovics a folytatásban is aktív volt, a kilencedik percen Panucci mellett került a földre, a játékvezető azonban nem szánta meg, nem adott büntetőt. Morganti a 22. percben is kivívta a szurkolók haragját, akkor egy Figo-De Rossi összecsapás után intett továbbot.

Az első félidő ráadásában De Rossi buktatta a betörő Maicont a tizenhatoson belül, a síp ekkor is néma maradt. Az Inter-játékosok dühe csak fokozódott két perc múlva, amikor a sérült Vieira helyére beálló Cruz gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A második játékrész elején is csak aktív volt az Inter, és az 50. percben megszerezte a vezetést: Figo tette ki a labdát Maicónnak, a brazil védő beadott, a középen helyezkedő Crespo pedig a hálóba bólintott.

Az 56. percben megduplázta előnyét a milánói együttes, ezúttal Figo passzolt Cruzhoz, aki szintén bevette Doni hálóját. Négy perc múlva a reklamáló Roberto Mancinit a lelátóra küldte Morganti játékvezető.

A 71. percben a pályán is megfogyatkoztak a milánóiak, a kezező Cordoba kapta meg a második sárga lapját.

A kiállítással elszálltak a második gól után feltámadt Inter-esélyek, és a létszámfölénybe került rómaiak még szépíteni is tudtak: Totti labdáját Perrotta váltotta gólra. Sőt, a 89. percben még egyenlíthettek volna a fővárosiak, de Totti lövését Toldo a kapufára tolta.

A lefújás előtt még Panucci is a kiállítás sorsára jutott Recoba felrúgásáért. Az AS Roma örömét azonban ez nem igazán árnyékolta be, a vereség ellenére megnyerték az Olasz Kupát a fővárosiak.

OLASZ-KUPA, DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

INTERNAZIONALE-AS ROMA 2-1 (0-0)
Milánó, Giuseppe Meazza-stadion,
Vezette: Morganti (Nicoletti, Romagnoli)
INTER
Toldo – Maicon, Burdisso, Cordoba, Zanetti – Vieira (Cruz a 27.), Cambiasso, Sztankovics – Figo (Maxwell a 82.), Gonzales (Recoba az 54.) – Crespo.
Vezetőedző: Roberto Mancini
ROMA
Doni – Panucci, Ferrari, Mexes, Chivu – De Rossi, Aquilani (Pizarro az 58.) – Taddei, Perrotta, Mancini (Tonetto a 79.) – Totti.
Vezetőedző: Luciano Spalletti.
Gólszerző: Crespo (50.), Cruz (56.), Perrotta (84.)
Sárga lap: Cordoba (2.), Aquilani (23.), Cambiasso (45+4.), Perrotta (47.), Chivu (73.)
Kiállítás: Cordoba (71.), Panucci (90+3.)
Az Olasz Kupa győztese: az AS Roma 7-4-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik