Javier Zanetti már szerda este ünnepelné a bajnoki aranyat

Vágólapra másolva!
2007.04.17. 11:34
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Internazionale szerdán végleg bebiztosíthatja bajnoki címét. Ehhez mindössze a Romát kell hazai pályán legyőznie Roberto Mancini csapatának. Javier Zanetti, a kék-feketék csapatkapitánya úgy gondolja, amilyen gyorsan csak lehet el kell dönteni az első hely sorsát.
Zanetti hétvégén még a palermói Mattia Cassani ellen küzdött
Zanetti hétvégén még a palermói Mattia Cassani ellen küzdött
Zanetti hétvégén még a palermói Mattia Cassani ellen küzdött
Zanetti hétvégén még a palermói Mattia Cassani ellen küzdött

Az Inter csapatkapitánya, Javier Zanetti szerint az lenne a legjobb, ha csapata hazai pályán, saját szurkolói előtt ünnepelhetné a bajnoki címet.

Erre minden esélye megvan a milánói alakulatnak, hisz szerdán délután a Giuseppe Meazza Stadionban fogadja a Roma csapatát. A „legnagyobb riválissal” szemben tizenhat pont az előnye Sztankovicséknak, így ha nyernek (miután már csak hat mérkőzés lesz hátra) matematikailag is bebiztosítják első helyüket.

Ezt szeretné Zanetti is, aki a Palermo elleni hazai 2-2-es döntetlent követően nyilatkozott az Inter Channelnek.

„Nagyon fontos lenne, hogy olyan gyorsan nyerjük meg a Scudettót, amilyen gyorsan csak lehet. Ez volt a vágyam, ezért lelkesedtem, erre vártam már tizenkét éve”

„A sok szenvedés, és igazságtalanság után, azt hiszem teljesen megérdemelnénk” –szólt a középpályás mondandója, aki korainak tartja hétközben a 17 óra 30 perces kezdési időpont.

Az Inter győzelme azonban semmiképp sem borítékolható előre. A kék-fekete csapat előző két bajnokiját nem tudta megnyerni: előbb a Reggina ellen idegenben mindössze csak egy döntetlenre futotta, majd hazai pályán szinte a sírból visszahozva mentett pontot a Palermo ellen.

„Nem játszottunk jól a Palermo ellen az első félidőben, de tudtuk, hogy nem az igazi Inter van a pályán”

„A második félidőben be akartuk bizonyítani magunknak és a szurkolóknak, hogy a csapat még él, és meg tudja nyerni a mérkőzést, vagy legalább is egy döntetlent ki tud harcolni” – értékelte a pályán látottakat a dél-amerikai játékos, aki szerint, ha a találkozó még öt percig tart, biztos begyűjtik a három pontot.

Javier Zanetti tizenkét éve áll a milánói klub szolgálatában, ez alatt nyert már UEFA-kupát, Olasz Kupát, Olasz Szuperkupát, ám a bajnoki aranyat még egyszer sem akasztották a nyakába. Mint ahogy Inter-játékosnak 1989 óta egyszer sem…

A várható kezdőcsapatok:

Inter: Julio Cesar - Maicon, Materazzi, Burdisso, Grosso - Zanetti, Cambiasso, Sztankovics; Figo - Adriano, Ibrahimovic
Roma: Doni - Panucci, Chivu, Mexes, Tonetto - De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta, Mancini - Totti
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik