Ronaldo szenvedett, Massimo Ambrosini döntött a San Siróban

Vágólapra másolva!
2007.02.25. 22:43
Az AC Milan a Sampdoria elleni találkozón mindvégig irányította a játékot, a győzelmet jelentő találatra azonban egészen a 91. percig várniuk kellett a piros-fekete drukkereknek. Ronaldo veszélytelen volt, és lecserélték, a három pontot érő gólt Ambrosini szerezte.
Ronaldo nem tudott gólt lőni, megtette ezt helyette Ambrosini
Reuters
Ronaldo nem tudott gólt lőni, megtette ezt helyette Ambrosini
Ronaldo nem tudott gólt lőni, megtette ezt helyette Ambrosini
Reuters
Ronaldo nem tudott gólt lőni, megtette ezt helyette Ambrosini

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Carlo Ancelotti ezen az estén Ronaldónak és Ricardo Oliveirának szavazott bizalmat a támadó alakzatban, a mester a Sampdoria ellen a brazil duótól várta a - Bajnok-Ligája-részvétel kiharcolásához nélkülözhetetlen - gólokat.

A tréner elképzeléseit azonban a 10. perc eseményei hamar keresztül húzták, hiszen Massimo Oddo kiállítása miatt bele kellett nyúlnia a játékba. A taktikai változtatásnak pedig Ricardo Oliveira esett áldozatul, akit Cafú váltott. Így Ronaldo igen korán egyedül maradt a védők gyűrűjében, a brazil klasszist pedig nem kímélték az ellenfél játékosai.

A félidő derekán Kaká tesztelte a vendégek portását, Castellazzi azonban lábbal szögletre mentett. Három perccel később a Smapdoria is veszélyeztetett, Quagliarella lövését Dida ujjheggyel hárította.

A 39. percben kiegyenlítődött a létszám, hiszen Ruben Olivera buktatta Kakát, amiért a 23 éves uruguayi középpályás megkapta a második sárgalapját, így a kiállítás sorsára jutott.

Az első játékrészben Ronaldo a kapura veszélytelen volt, ami leginkább annak tudható be, hogy a Sampdora védői egy pillanatra sem hagyták szabadon.

A fordulás után továbbra is a Milan futballozott mezőnyfölényben, azonban Seedorfék nem tudtak a vendégek védelme mögé kerülni. Ancelotti cserékkel próbálta felrázni csapata játékát, a holland középpályás helyett Pirlót, majd a továbbra is nehezen megjátszható Ronaldo helyett Filippo Inzaghit küldte pályára.

A csereként beállt támadó rögtön aktivizálta magát, Kakát hozta játékba, aki az átadással a büntetőrterületen belül kapura tört, majd védője szorításában a földre került, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

Ahogy közeledett a mérkőzés vége egyre nagyobb vehemenciával rohamozott a Milan. Már-már borítékolható volt a gólnélküli döntetlen, a rendes játékidő leteltekor 0-0 állt az eredményjelzőn. Mégsem pontosztoszkodás lett a vége, hiszen az utolsó pillanatban érkezett Ambrosini és a kapu bal alsó sarkába fejelt.

SERIE A, 25. forduló

AC Milan - Sampdoria 1-0 (0-0)
G.: Amborsini (91.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik