Újabb pontokat vesztett a Milan

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.12.03. 17:20
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Palermo a Parma vendégeként sem kapott ki, a Fiorentina otthon verte a Laziót, míg Livornóban nyert a Chievo. A Palermo döntetlenje és a Livorno veresége azt jelenti, hogy a fordulót követőn nőtt a tabella első, illetve második helyen álló Internazionale és Roma előnye legfőbb üldözőikkel szemben.
Luca Cigarini (Parma, jobbra) lép oda jó ütemben Fabio Enrique Simplicio (Palermo, balra) elé
Luca Cigarini (Parma, jobbra) lép oda jó ütemben Fabio Enrique Simplicio (Palermo, balra) elé
Luca Cigarini (Parma, jobbra) lép oda jó ütemben Fabio Enrique Simplicio (Palermo, balra) elé
Luca Cigarini (Parma, jobbra) lép oda jó ütemben Fabio Enrique Simplicio (Palermo, balra) elé

Gólnélküli első felvonást követően Gilardino 48. percben szerzett góljával szerzett vezetést a Milan a Cagliari vendégeként. Sokáig azonban nem örülhetett egygólos előnyének az Ancelotti-legénység, ugyanis Suazo tizenegyesből egyenlített.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Sőt, 12 perccel később a jónevű Capone góljával már a hazaiak kerültek előnybe. Ezt hat perccel később egalizálták a vendégek – Borriello volt a milánóiak gólszerzője -, majd öt percre rá megfogyatkoztak: az egyáltalán nem durvaságáról ismert Pirlo kapott piros lapot. Ám hiába az emberfór, a hazaiak nem tudták gólra váltani ezt a helyzeti előnyüket.

A Cagliari kilencedik döntetlenjét könyvelhette el – a negyediket pályaválasztóként -, míg a Milan az ötödiket. Utóbbiak így idegenben változatlanul egyszer szenvedtek vereséget, de a sok döntetlen nem segíti a piros-feketéket abban, hogy az élmezőny után eredjenek.

Igen egyoldalú mérkőzést vívott egymással a Fiorentina és a Lazio, hiszen a találkozón jobbára az történt, amit a firenzeiek terveztek el. Luca Toni a 15. percben juttatta vezetéshez a lilákat, ám ezt követően csak helyzetekig futotta – és egy meg nem adott gólra -, miközben a vendégek ajtó-ablak lehetőségeket is hibáztak a hajrában, igaz ebben a bravúros védéseket bemutató Frey kapusnak legalább annyi köze volt.

A Lazio ötödször kapott ki, negyedszer vendéként, a Fiorentina pályaválasztóként ötödször nyert és már 15 pontot gyűjtött be Firenzében.

A Reggina Bianchi első félidő hajrájában szerzett találatával szerzett vezetést idegenben az Udinese ellen, ám az 55. percben Lanzaro megkapta második sárgalapját, így emberhátrányba kerültek. A hazaiak Iaquinta góljával 14 perc múlva egyenlítettek. Ez is maradt a vége.

A Parma-Palermo találkozón nem esett gól, a dobogós álmokat szövögető vendégek először ikszeltek a szezonban, a hazaiak pedig először gazdagodtak pályaválasztóként egy ponttal.

A Chievo Obinna hajrában lőtt duplájával nyert idegenben a Livorno ellen. A győztes csapat először nyert idegenben a bajnokságban, a vesztes pedig először kapott ki otthon.

A Messina-Sampdoria találkozón Franceschini 20. percben lőtt góljával szereztek vezetést a vendégek, majd elég színes kártyacsatát követően – amelyben Zanchi a hazaiaktól pirossal szállt ki a játékból – Quagliarella a lefújás előtti pillanatokban biztosította be a vendégsikert.
A Samp először győzött idegenben, a Messina hatodszor kapott ki a bajnokságban, ennek pont a felét gyűjtötték be hazai környezetben.

A hajrában dőlt el a Torino-Empoli találkozó, Comotto a 88. percben szerezte a hazaiak győztes találatát. A vendégeknek ez volt a második idegenbeli veresége.

SERIE A, 14. FORDULÓ:

  • Cagliari-AC Milan 2-2 (0-0)
  • G.: Suazo (53., 11-esből), Capone (64.), ill. Gilardino (48.), Borrielli (70.
  • Fiorentina-Lazio 1-0 (1-0)
  • G.: Toni (15.)
  • Livorno-Chievo 0-2 (0-0)
  • G.: Obinna (71., 78.)
  • Messina-Sampdoria 0-2 (0-1)
  • G.: Franceschini (20.), Quagliarella (90.)
  • Parma-Palermo 0-0
  • Torino-Empoli 1-0 (0-0)
  • G.: Comotto (88.)
  • Udinese-Reggina 1-1 (0-1)
  • G: Iaquinta (69.), ill. Bianchi (35.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik