Tíz perc a „fellegekben”

Vágólapra másolva!
2006.10.06. 21:59
Szenzációs napja volt Filkor Attilának csütörtökön, együtt utazhatott Bergamóba az Inter felnőttcsapatával, sőt, Roberto Mancini vezetőedző a hajrában pályára is küldte az Atalanta elleni, Giacinto Facchetti emlékének ajánlott találkozón. Csak az érzékeltetés kedvéért: bár Zlatan Ibrahimovic és Esteban Cambiasso már nem volt a pályán, a tizennyolc éves magyar középpályás együtt futballozhatott Luis Figóval, Álvaro Recobával és Nicolás Burdissóval. Igaz, az Inter 3–2-es vereséget szenvedett a házigazdáktól, ám számunkra most nem ez a lényeg…
Filkor Attila
Filkor Attila
Filkor Attila
Filkor Attila
A fontos az, hogy Filkor Attila hatalmas lehetőséget kapott és egy teljes délutánt, illetve estét tölthetett együtt a világklasszis futballistákkal.
„Fantasztikus volt a csütörtöki napom – reagált érdeklődésünkre lelkesen a magyar futballista. – Kora délután találkoztunk a felnőttkeret tagjaival, és busszal indultunk Bergamóba, mi, fiatalok igencsak csendben ültünk egész úton. A többiek persze viccelődtek, ugratták egymást, jó volt a hangulat. Később, amikor megálltunk ebédelni, akkor már mi is jobban belefolytunk a társalgásba. Luis Figo például odajött hozzám, olaszul kérdezgetett, hogy honnan jöttem, és mikor mondtam, hogy Budapestről, akkor egyből mosolygott, mennyire szép város és milyen csinosak a lányok. Sőt, viccesen még azt is hozzátette, hogy egyszer igazán elmehetnénk együtt Budapestre.”

Miután az Inter csapatbusza begördült a bergamói stadion elé, a futballisták az öltözőbe siettek, ahol Roberto Mancini kihirdette a kezdőcsapatot. Filkor Attila a kispadra ülhetett.

„Míg a kezdőcsapat melegített, mi, a fiatalok Figóval és Julio Césarral cicázgattunk. Érdekes, hogy az alapcsapatba jelölt svéd Zlatan Ibrahimovic nem nagyon készült a meccsre, csak álldogált egykedvűen a pályán. Nagyon laza srác, hatalmas figura” – jellemezte a kék-feketék egyik legnagyobb ászát a magyar tehetség.

Aztán elkezdődött a találkozó, Esteban Cambiasso korai sérülése után Luis Figo már az első félidőben bement, majd a második félidőben szépen sorban a fiatalokat is beküldte Roberto Mancini, Filkor Attilára a 84. percben került sor. „Bevallom, kicsit izgultam, amikor kifutottam a pályára az Inter mezében, aztán viszont fantasztikusan éreztem magam, hihetetlen élmény volt, még mindig a hatása alatt vagyok – lelkendezett a magyar labdarúgó, majd teljesítményéről így nyilatkozott: Mivel a bíró hosszabbított, összesen tíz-tizenkét percet töltöttem a pályán, sajnos helyzetbe nem tudtam kerülni. Viszont volt egy-két jó passzom, és néhány cselt is sikerült bevetnem. A meccs után nem volt semmiféle értékelés, ez nem is szokásos Olaszországban, majd Roberto Mancinivel váltottam néhány szót, érdeklődött, hogy beszélek-e olaszul. Mielőtt felszálltunk a buszra, még Szinisa Mihajlovics is megveregette a vállam. Egyébként a többiek is gratuláltak, Francesco Toldo külön odajött hozzám, a brazil Maxwell is nagyon kedvesen üdvözölt, az argentin Nicolás Burdisso, az egyik gólszezőnk pedig a mezét is nekem adta. Mit mondjak, szóhoz sem jutottam a meglepetéstől.”

Filkor Attilát augusztus végén szerződtette korosztályos csapatához az Inter, azóta biztos csapattag a fiatalok között, első meccsén gólt is szerzett, és már a felnőttcsapatban is debütált. Bár a középpályásnak még sokat kell dolgoznia, hogy egy Serie A-s mérkőzésen is pályára lépjen kék-feketében, megállapíthatjuk, a Liverpoolban is megfordult Kozma István után újra figyelnek egy magyar futballistára Európa egyik élklubjánál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik