Vladimir Klicsko dicsérte kiütött ellenfelét

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.03.21. 13:33
null
Vladimir Klicsko alaposan megdolgozta Chamberst (Fotó: Reuters)
Címkék
Vladimir Klicsko módszeresen felőrölte Eddie Chambers erejét, ami oda vezetett, hogy az ukrán a 12. menetben kiütötte amerikai ellenfelét, s ezzel megvédte a WBO és az IBF nehézsúlyú világbajnoki címét.

„Chambers különleges bokszoló – nyilatkozta kihívójáról a címvédő. – Rendkívüli gyorsasága nagyon zavaró. Az utolsó menetekben mindent beleadtam, és boldog vagyok, hogy így alakult az eredmény. Szerintem Chambers mentálisan a hatodik menet után adta fel. Borzasztó nehéz úgy bokszolni valaki ellen, hogy nagyon passzív, s már csak arra törekszik, hogy ne üssék ki" – nyilatkozta a győztes. 

A megvert amerikai így értékelt: „Tudtam, hogy rendkívül gyors a jobb keze, de nem tudtam semmit sem tenni ez ellen. Azzal, hogy néhányszor felemeltem, ki akartam zökkenteni a megszokott koreográfiából, meg akartam zavarni. A kiütésre nem is emlékszem" – mondta Chambers, aki helytállt a düsseldorfi aréna 51 ezer nézője előtt, igaz, veresége után orvosi ellenőrzésre kórházba szállították.

A nehézsúlyú kategóriában Vitalij Klicsko a lengyel Albert Sosnowski ellen védheti meg a WBC vb-címét, a WBA bajnoka, a brit David Haye pedig április 3-án címvédő meccsen lép ringbe John Ruiz ellen. Az idősebb Klicsko fivér nyilatkozott arról is, hogy az év vége felé kiállna Haye ellen.

A kategória ínséges helyzetére tekintettel a súlycsoport minden apró rezdülésére érdemes odafigyelni, hátha jön valaki, aki méltó ellenfele az ukrán testvérpárnak. Nos, vasárnapra virradóra az amerikai Key Westben Odlainer Solis a 3. menetben legyőzte az amerikai Davis Drummondot, s ezzel az amatőrként olimpiai bajnok kubai túl van a 16. veretlen mérkőzésén. Solis 29 éves, a WBC-ranglista 2. helyezettje, és Vitalij Klicskóra fáj a foga. Szerinte az ukrán menekül előle, azért bokszol a középszerű lengyellel.

„Klicsko hajlott arra, hogy Odlainer ellen bokszoljon, de rájött, hogy nagyon veszélyes ellenfél, az ismeretlen Sosnowskit könnyebben elintézheti" – mondta Solis menedzsere, Ahmet Öner. A kubai jó bunyós, a tömege sem elhanyagolható, 121 kilóval mérlegelt. Következő ellenfele Ray Austin lesz a WBC égisze alatt, valószínűleg a kihívó pozíciójáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik