Videó: félelmetes kaland – Mike Tysont cápák közé engedték

Vágólapra másolva!
2020.08.12. 11:37
null
Tyson igent mondott a Discovery Channelnek (Fotó: AFP)
Eleve a 2020-as esztendő egyik legnagyobb durranásának ígérkezik Mike Tyson tervezett visszatérése, de a tengerentúli média most újabb szintre emelte az 54 éves amerikai szupersztár körüli felhajtást: a bokszlegenda a víz alatt „küzdött meg” egy cápával!

A Discovery Channelnél hagyomány, hogy minden évben tartanak egy „cápahetet”, és a Shark Week-sorozat keretén belül az idén Tysont is vízbe eresztették. A Tyson vs. Jaws: Rumble on the Reef (nagyjából Tyson a Cápa ellen: Menet a zátonyon) hangzatos című részben hősünket mindenféle védőfelszerelés és ketrec nélkül, egy szimpla búvárruhában engedték le a Bahamák közelében mintegy 15 méteres mélységbe egy csoport citromcápa közé.

Tyson feladata az volt, hogy az egyik állat puszta kézzel történő hátára fordításával érje el a cápák esetében ilyenkor bekövetkező ártalmatlan, ún. tonikus merevség állapotát (amit állati hipnózisnak is neveznek). Sikerrel járt, de bevallotta, a víz alatt szó szerint halálfélelme volt a százkilós ragadozók között – ezt minden további nélkül elhisszük, főleg annak tükrében, hogy a felvételek alapján a vízbe ugrás előtt annyira ideges volt, hogy a csónakban elhányta magát.

Mike Tyson várva várt visszatérését novemberre tervezik egy másik legenda, az 51 éves Roy Jones Jr. ellen.

The only way to get over your fears? Dive straight in. Watch me kick off #sharkweek with Tyson vs Jaws: Rumble on the Reef TONIGHT at 9pm ET only on @discovery

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik