Nemzetisport.hu 2012.06.10 08:26 Frissítve: 2015.03.02 01:30

Profi ökölvívás: Pacquiao nagy meglepetésre kikapott

Vasárnap hajnalban a Las Vegas-i MGM Grand adott otthont a nagy érdeklődéssel várt Manny Pacquiao–Timothy Bradley mérkőzésnek, amelynek tétje a WBO váltósúlyú öve volt – amit utóbbi szerzett meg megosztott pontozással.

A Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao megosztott pontozással veszített (Fotó: Action Images)

 

A találkozó jó tempóban kezdődött, az ilyenkor szokásos tapogatózás helyett ha nem is estek egymásnak, de szép ütésváltások alakultak ki. A mérkőzés első harmadának végére aztán igazi hiriget is láthattak a nézők, amiből főként Pacquiao jött ki jobban, Bradleyn némi bizonytalanságot is fel lehetett fedezni pár nagyobb kapott ütés után.

A mérkőzés második fele is a címvédő enyhe fölényével indult, aki azonban a meccs végére fáradni látszott – akárcsak ellenfele, aki nem tudott már meggyőző fölényt kialakítani, hogy a maga javára fordítsa a mérkőzést.

Azonban az este még egy igazi érdekességet is tartogatott a szurkolók számára, mivel általános meglepetésre 115:113, 113:115 és 115:113 arányú megosztott pontozással Tim Bradley lett a WBO új váltósúlyú bajnoka, így minden bizonnyal készülhetünk az általa már előre beharangozott novemberi visszavágóra.

A meccs utáni nyilatkozatában Pacquiao nem titkolta, úgy érezte, ő nyerte meg a mérkőzést, de hozzátette: elfogadja a döntést.

„Tiszteletben tartom a bírókat, nem akarom rájuk fogni a vereséget. Hálával tartozom a jóistennek. Mindent kihoztam magamból, de ez sajnos nem volt elegendő" – mondta a 33 esztendős Fülöp-szigeteki bokszoló.

„Kiegyensúlyozott, jó kis csata volt – értékelt Bradley. – Minden menet szoros volt, az elején néhányat Pacquiao nyert meg, a későbbieket azonban én uraltam. De a pontos értékeléshez meg kell néznem otthon a felvételt.″

Érdekesség, hogy Pacquiao kissé megvárakoztatta ellenfelét és a 16 ezres nézősereget, mert meg akarta várni, mire jut kedvenc kosárlabdacsapata, a Boston Celtics az NBA keleti fináléjában – nos, ez rossz húzás volt, hiszen a Celtics kikapott és kiesett.

www.profiboksz.hu

2019.12.13 20:13:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A családja, a triatlon vagy a maratoni futás, az argentin steak sokkal inkább érdekli.

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.