Profi ökölvívás: Márquez kiváló mérkőzésen megverte Katsidist

Vágólapra másolva!
2010.11.28. 07:26
Ma hajnalban Las Vegasban rendezték azt a gálát, amelynek főmérkőzésén a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Bokszvilágszervezet (WBO) könnyűsúlyú vb-címeiért csapott össze Juan Manuel Márquez és Michael Katsidis. A mérkőzést a mexikói bunyós nyerte meg.

A várakozásoknak megfelelően kiváló meccset láthatott a publikum, a versenyzők folyamatos ütészáporral „kedveskedtek" egymásnak.

Az első két menetben még a mexikói technikai fölénye látszott érvényesülni, azonban a harmadikban Katsidis egy hatalmas balhoroggal leterítette ellenfelét. A menet hátralévő része még a túlélésről szólt Márqueznek, viszont az utolsó másodpercekben már ő dominált.

A következő felvonások is nagyon szoros küzdelmet hoztak, hol Márquez, hol pedig az ausztrál vitt el egy-egy felvonást. Lényeges változás a kilencedik menetben történt, amikor Márquez egyik felütése állon/torkon találta Katsidist, aki megrogyott és nem tudott többé visszajönni a meccsbe.

A mérkőzésvezető egy mexikói roham után meg is unta az egyenlőtlenné vált küzdelmet, és leléptette Katsidist. Márquez ezzel újfent bizonyította klasszisát, és továbbra is a világ legjobb ökölvívói közé tartozik.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik