Ökölvívó-vb: Bacskait „kipontozták”, négy magyar a 16 között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.20. 17:50
Nem sikerült a 16 közé jutás a kazahsztáni Almatiban zajló ökölvívó-világbajnokságon Bacskai Balázsnak: a 69 kg-os magyar versenyzőt megosztott pontozást követően búcsúztatta a venezuelai Gabriel Maestre. A magyar küldöttség óvást nyújtott be, hiába. A 81 kilogrammos súlycsoportban Harcsa Norbert mérkőzése ugyancsak megosztott pontozással dőlt el, a magyar versenyző győzött és továbblépett.

Az első fordulóban a thaiföldi Saensit Apichet ellen egyhangú pontozással nyerő Bacskait a mérkőzésen ápolni is kellett, miután felrepedt a szemöldöke a rengeteget szabálytalankodó Maestre ellen. A második menetben Maestrét intették a bírók, miután sorozatosan túl mélyre hajolt, majd a végén a pontozók kezébe került a döntés, és a határozat a venezuelainak kedvezett, 2:1-gyel (28:28, 29:27, 27:29) őt juttatták tovább a bírók. A magyar küldöttség óvott a mérkőzés végeredménye ellen, de az óvást elutasították.

Harcsa Norbert 81 kilogrammban megosztott pontozással (29:28, 29:28, 28:28) múlta felül ausztrál ellenfelét, Dylan Hardyt. A következő fordulóban az ír Európa-bajnok és junior-világbajnok Joe Ward ellen folytatja.

Harcsa sikere azt jelenti, hogy összesen négy magyar jutott be a legjobb 16 közé a vb-n: szombaton az olimpiai ötödik, idei Európa-bajnoki bronzérmes Harcsa Zoltán (75 kg) és Bernáth István (+91 kg), míg vasárnap Harcsa Norbert mellett a kétszeres Eb-harmadik Varga Miklós (60 kg) biztosította helyét a hétfői és keddi nyolcaddöntőben. Harcsa Zoltán hétfőn, míg a másik három magyar kedden lép szorítóba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik