Ökölvívás: új király könnyűsúlyban, López kipontozta Lomacsenkót

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 09:09
null
Teófimo López a könnyűsúly új királya (Fotó: Getty Images)
A 2020-as év szakmai és egyéb szempontból is egyik legjobban várt mérkőzésére került sor szombat éjszaka a Las Vegas-i MGM Grand hotelben, a vírushelyzet miatt kialakított, úgynevezett buborékban, amelyben a WBA, WBO könnyűsúlyú világbajnok ukrán Vaszil Lomacsenko, valamit az IBF-címvédő amerikai Teófimo López feszült egymásnak.

Az ütközet előtt a fogadóirodák az amatőrök között olimpiai, világ- és Európa-bajnoki aranyérmeket is begyűjtő, a profik táborában pedig 3 súlycsoportban (pehely-, nagypehely-, könnyűsúly) világbajnoki címig jutó Lomacsenkót tartották favoritnak, és a szakértők, szurkolók többsége is inkább az ukrán fenomén győzelmére számított.

Ehhez képest a nagy tehetségnek kikiáltott López sokkal aktívabban kezdte a 12 menetre kiírt küzdelmet, míg Lomacsenko önmagához képest meglepően passzív volt a találkozó első felében. A relatíve nem túl eseménydús, de magas színvonalú összecsapáson López dominált, és gyakorlatilag menetet sem nagyon (vagy egyáltalán nem) veszített a mérkőzés közepéig.

A 7–10. felvonásokban Lomacsenko némileg magára talált, azonban ekkor már érezhető volt, hogy elúszhat neki az összecsapás, ez pedig be is következett: a rendkívül összeszedett López nagyobb megingás nélkül lehozta a találkozót, amelyet 116–112, 119–109, 117–111 különbségű, egyhangú pontozásos győzelemmel abszolvált.

A 16 profi mérkőzést követően is veretlen amerikai bunyós ezzel mindössze 23 évesen vallhatja magát a könnyűsúly vitathatatlan világbajnokának, míg a 32 éves Lomacsenko másodízben szenvedett vereséget profiként.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik