HEGYI TAMÁS 2019.08.09 20:49 Frissítve: 2019.08.10 01:13

Ökölvívás: Szaúd-Arábiában vághat vissza Joshua Andy Ruiznak

A BBC kora esti jelentése szerint december 7-én Rijád külvárosában, ad-Dirijahban kerül sor az Andy Ruiz Jr.–Anthony Joshua nehézsúlyú ökölvívó-mérkőzésre, azaz a „Ruiz Jr.–Joshua 2” világbajnoki címmeccsre.

Jöhet a visszavágó! (Fotó: independent.co.uk)

 

„Neutral grounds - LETS GO - Dec 7th, time to be 2X - 258MGT”kürtölte világgá Anthony Joshua (22–1, 21 KO) a Twitterén, vagyis: a brit bokszoló december 7-én semleges szorítóban csaphat össze másodszor az amerikai színekben versenyző Andy Ruiz Jr.-ral (33–1, 22), aki június 1-jén New Yorkban – hatalmas szenzációt okozva – veretlenségétől és világbajnoki öveitől is megfosztotta.

Mint ismert, a mexikói származású nehézsúlyú ökölvívó összesen négyszer küldte padlóra Joshuát (kétszer a harmadik, kétszer a hetedik menetben), és Mike Griffin vezetőbíró a hetedik felvonásban technikai KO-val beszüntette a mérkőzést. Ruiz ezzel négy világszervezet – a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) – világbajnoka lett.

Azóta ment az alkudozás, hol rendezzék meg a visszavágót.

Ruiz hazai környezetben szerette volna, vagy Amerikában, vagy Mexikóban, és Joshua sem akart (megint) távol bokszolni a hazájától. Így született meg az „igazságos” megállapodás: rendező helyszínként Szaúd-Arábia lett a befutó.Visszatérve az első mérkőzéshez, mint a profiboksz.hu írja, Joshua részben annak tulajdonítja vereségét, hogy már a WBC-világelső Deontay Wilder elleni címegyesítő szuperütközet járt a fejében. „A végén már nem igazán tudtam, hol vagyok, az leesett, hogy a ringsarkamban állok, és támaszkodom a köteleken, várom, hogy visszarakják a fogvédőmet. Annyit láttam, hogy a foggumim a padlón fekszik. Nem kizárólag Ruizra koncentráltam, fejben már a Wilder elleni lehetséges címegyesítésen jártam– fogalmazott az egykori világbajnok.

 

2019.12.13 20:13:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A családja, a triatlon vagy a maratoni futás, az argentin steak sokkal inkább érdekli.

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.